Logbouw

De poolstreek in al haar wildernis heeft ervoor gezorgd dat er een bouwtraditie is ontstaan die de overlevingskansen in Arctische omstandigheden aanzienlijk heeft vergroot. Logs gemaakt van de stugge en sterke Lapse bomen voorzagen in warmte en duurzame bescherming.

Deze bouwervaring in duizenden jaren opgedaan, wordt nog steeds zeer succesvol toegepast in Finland. Een grenen boom welke groeit onder koude condities heeft een dichte structuur en het oppervlakte heeft een mooie roodachtige kleur. Grenen uit lapland staat wereldwijd aangeschreven als hoogwaardig constructiemateriaal. Door toedoen van nieuwe technieken en een modernere uitstraling zijn Lapp Houses eenvoudig te integreren in een stedelijke omgeving. Deze huizen houden hun waarde van generatie tot generatie en zijn eveneens zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Het hout van partner "Loghouse.fi" uit lapland zal in een "Lapp House" een rustgevende atmosfeer creëren. De ademende werking van een "Lapp House" zorgt dat in winters en zomers sprake is van een aangenaam binnenshuis klimaat. Een massief houten huis is een gezond huis.