Houtskeletbouw

De woning wordt in 3D getekend en vervolgens als losse elementen, met ramen en deuren geplaatst in de buitenwanden,  gemaakt in de productieruimte van onze partner in Duitsland. Dakconstructie en verdiepingsvloeren worden met zwaluwstaartverbindingen op maat in de fabriek gemaakt. Dit systeem bied dan ook de mogelijkheid om het als een “LEGO pakket” in elkaar te zetten waardoor er bijna geen zaagwerk meer is op de bouwplaats. De productie van dit “LEGO pakket” neemt ongeveer 8 weken in beslag. Op de bouwplaats wordt intussen de fundering gereed gemaakt. Hierna wordt het pakket afgeleverd op de bouwplek en in vier tot vijf dagen in elkaar gezet. Nadat de woning (wanden, verdiepingsvloeren en dakconstructie) staat, wind en waterdicht is, begint de afwerkingsfase.

BUITENWAND OPBOUW VAN BINNEN NAAR BUITEN:

Fermacell beplating of een afwerking naar wens. Installatie ruimte 60 mm. regelwerk. OSB beplating 15 mm., afgeplakt op de naden. Staanders 60x200 mm. h.o.h. 600 mm. Houtvezel isolatie 200 mm. tussen staanders. Houtvezel beplating 35 mm. met groef en messing. Regelwerk t.b.v. beluchting 30 mm. Afwerking buitengevels naar wens.

BINNENWAND OPBOUW:

Staanders 60x120 mm. Houtvezel isolatie tussen staanders indien gewenst. Beplating aan beide zijden naar wens. Dit is de meest voorkomende wandopbouw van Lapp House die zich echter voortdurend ontwikkeld en duurzaamheid, kwaliteit en isolatiewaardezijn daarbij de sleutelwoorden. Houtskeletbouw leent zich uitstekend voor passiefhuisconstructies of een extra isolerende buitenschil.

TECHNISCHE INFORMATIE:

R waarde dakconstructie 6,85 m²K/W. R waarde buitenwanden 6,06 m² K/W. Drievoudige beglazing behoort ook onze standaard. Ramen en deuren zijn voorzien van hang en sluitwerk.

“Lapp House” HOUTSKELETBOUW Algemeen

WOONCOMFORT: Een belangrijkste reden om te kiezen voor houtskeletbouw is het wooncomfort. Een houtskeletbouwwoning heeft een aangenaam binnenklimaat en is "anders warm". De wanden en het dak zijn gevuld met natuurlijke houtvezel isolatie. Deze isolatie levert een constante aangename temperatuur en heeft zeer goede akoestische eigenschappen. Investeren in houtskeletbouw levert u een maandelijks voordeel op uw energierekening.

DUURZAAMHEID: Een tweede reden is de duurzaamheid van het systeem. Houtskeletbouw is milieuvriendelijk, zowel tijdens de levensduur van de woning als in de bouwfase. Een houten woning is, in tegenstelling tot andere bouwmaterialen, nagenoeg 100 % recyclebaar zonder schadelijk productieproces.

SNELLE BOUWTIJD: Ook de snelle bouwtijd kan een goede reden zijn voor uw keuze. Als alle vergunningen rond zijn kan een woning in twee tot drie maanden gereed zijn. In de winter bouwen kan vertraging opleveren, maar de vertragingen zijn veel minder langdurig dan bij andere bouwmethoden.

DROOG BOUWEN: Een houtskeletbouwwoning heeft weinig tot geen last van bouwvocht. Dit levert tijdswinst op, en het komt de kwaliteit van alle bouwmaterialen ten goede.

LICHT BOUWEN: Een houten skelet is naar verhouding veel lichter dan bijvoorbeeld metselwerk. Er drukt minder gewicht op de fundering. De fundering kan daardoor in sommige gevallen lichter uitgevoerd worden, en dat kan een kostenbesparing op leveren. Doordat de constructie lichter is, is het bij verbouwingen soms ook mogelijk zonder extra voorzieningen op een bestaande bebouwing aan te sluiten.