SPC Vinyl tegels vs keramiek: de beste oplossing voor jouw badkamer

Een nieuwe badkamer bouwen of een oud exemplaar renoveren, het is een hele klus. De ruimte dient waterdicht te zijn en tegen een stootje te kunnen.

05 Oktober 2021

Om je badkamer optimaal in te richten kies je dus best voor een kwalitatieve aankleding. Maar dan komt de grote vraag: kies ik voor keramiek of voor een alternatief zoals SPC vinyl? Laminaat.nl raadt jou volmondig SPC vinyl tegels aan en legt je graag uit waarom.De voordelen Aqua-Step SPC vinyl tegels in vergelijking met keramiek
In veel ruimtes hebben tegels een absolute meerwaarde. Ze zien er bijzonder fraai uit, laten de ruimte groter ogen en zorgen voor een chique uitstraling. De aanschaf van een tegel look vloer en wand in SPC vinyl is dan ook zeker een goed idee. Zo geniet je van het design van echte tegels, maar geniet je van de voordelen van Aqua-Step SPC vinyl:

1. Vochtbestendige vinyl vloer en wand

SPC vinylvloeren en -wanden zijn volledig watervast. Ideaal dus in vochtige ruimtes zoals je badkamer. Dankzij de kern van SPC en de toplaag van vinyl is je wand en vloer volledig beschermd tegen elk spatje water.

2. Realistische look

Dankzij de high tech toplaag hebben alle Aqua-Step SPC vinyl tegels een natuurlijke look en zijn ze haast niet te onderscheiden van echte stenen of keramieken tegels. Zo hebben de tegels een steen of betonmotief met of zonder print. Een tegel vloer of wand vinden die perfect aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, maar die ook nog eens past bij jouw interieur, was nog nooit zo gemakkelijk.

3. Minimaal contactgeluid

Als je thuis een tegelvloer hebt liggen, produceer je daar behoorlijk veel geluid mee. Heb je hakken onder je schoenen? Dan horen ze je al van ver aankomen. Dat komt doordat het geluid weerkaatst op de tegels. Vinyl tegels hebben gelukkig minimaal contactgeluid. Om het contactgeluid nog verder te dempen, kan je een ondervloer leggen. Deze ondervloer egaliseert bovendien kleine oneffenheden in de ondergrond.

4. Vinyl vloer is makkelijk in onderhoud

SPC vinyl vloer is namelijk nagenoeg onderhoudsvrij. Het enige wat je moet doen, is de vinyl vloer stofvrij houden. Af en toe met de stofzuiger en de dweil er over heen gaan, is al voldoende. Het minimale onderhoud is dan ook absoluut één van de meest prettige voordelen van vinylvloeren. Kies je bijvoorbeeld voor keramieken tegels dan is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Zo krijg je bij echte tegels te maken met vuil in de voegen. De tegels liggen namelijk niet strak tegen elkaar. De aanwezige ruimte wordt nauwkeurig opgevuld door middel van voegwerk. De voeg wordt na verloop van tijd echter (behoorlijk) onzuiver. Om dit te voorkomen moet je de tegels enkele keren per week goed schoonmaken. Gebruik daarvoor speciale tegelreiniger afgestemd op jouw type vloer.

5. Vloerverwarming is mogelijk

Hoe lekker is het om een heerlijk warme vloer in huis te hebben? Zalig toch wanneer je uit de douche stapt en warme tegels onder je voeten voelt. De SPC vinyl tegels van Aqua-Step zijn compatibel met vloerverwarming en hebben door de geringe dikte van de tegels een lage warmte weerstand. Het duurt dus niet zo lang tot je vloer op temperatuur is. Bovendien spaar je heel wat kosten uit door voor vloerverwarming te kiezen dankzij de lage kosten die je uitgeeft aan gas.
In vergelijking met een keramieken vloer kan ook deze vloer gecombineerd worden met vloerverwarming. Hoewel je hier wel moet rekening houden met de gevoeligheid van de tegels. Zo zijn echte tegels namelijk gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het gevolg hiervan kan bijvoorbeeld zijn dat de tegels (en de voeg) scheurtjes vertonen. Hierdoor is het zeer belangrijk om direct na het leggen van een tegelvloer de vloerverwarming geleidelijk te verhogen, met zo’n 5 graden elke 2-3 dagen.

6. Vinyl vloer is makkelijk te plaatsen

Het leggen van tegels is een gespecialiseerde opdracht. De tegels liggen niet helemaal tegen elkaar aan, waardoor de aanwezige ruimte opgevuld moet worden met voegwerk. Dat levert uiteraard wat extra werk op. Bovendien laat je dit best doen door een vakman zodat de vloer en wand zeker optimaal getegeld is.
Ga je voor en SPC vinyl vloer of wand in tegellook, dan kan je de vloer en wand gemakkelijk zelf plaatsen. Dankzij het handige kliksystemen kan je de vinyltegels aan elkaar vast klikken zodat je een fraai geheel verkrijgt.
Bovendien kunnen tegellook SPC vinyl vloeren en wanden van Aqua-Step over een bestaande oude vloer en wand gelegd worden. Er hoeft dus niets uitgebroken te worden en dat scheelt veel tijd, geld en rommel. Daarnaast zijn SPC vinyl vloeren gemakkelijk op maat te snijden met een stanleymes. Zo is de tegellook vinyl vloer in een mum van tijd  stof- en geluidsvrij te leggen.

7. Relatief goedkoop

Doordat je de SPC vinyl tegels gemakkelijk zelf kan installeren, spaar je heel wat arbeidskosten uit. Bovendien is de aankoop van de vinyl panelen relatief goedkoop waardoor je voor een budgetvriendelijke vloer en wand kiest.

8. Vinyl vloer is slijtvast

De SPC vinyl tegels zijn slijtvast en bestendig tegen vlekken en beschadigingen. Bovendien is het materiaal duurzaam waardoor je op lange termijn kan genieten van jouw tegellook SPC vinylvloer.

Vragen?

Neem een kijkje in het Aqua-Step assortiment en bestel je tegels online! Heb je nog vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om laminaat.nl te contacteren.

Reacties