Een nieuw tegeltje in de badkamer doet soms wonderen


Om je badkamer een geheel frisse look te geven is het echt niet nodig je complete badkamer te vernieuwen.

Een nieuw tegeltje tegen de wanden of op de vloer kan soms al genoeg zijn. Wanneer het oude tegelwerk er zelfs nog goed tegenaan zit en je niet met ruimtegebrek te maken hebt, kan je er zelfs voor kiezen gewoon over de bestaande tegels heen te tegelen. Wanneer je gaat kijken voor wand- of vloer is het wel handig dat je een beetje weet wat er allemaal op de markt is. Of je nu tegels voor de wand of de vloer koopt, hou er rekening mee dat je wel een tegelsoort kiest die geschikt is voor het gebruik in natte ruimten. Dat kunnen keramische of cementtegels zijn maar ook natuursteen doet het geweldig goed in een badkamer. Per vierkante meter ben je het voordeligst uit met keramische tegels, gevolgd door natuursteen. De in Portugal of Marokko met de hand gemaakte cementtegels zijn het duurst, vaak gaan ze zelfs per stuk, maar dan heb je ook wat.

Soorten badkamertegels uitgelicht

- Keramische tegels zijn de meest gebruikte tegels voor de badkamer. De uit klei vervaardigde en van een glazuurlaag voorziene tegels worden gebakken op een temperatuur tussen de 1000 tot 1.250 graden wat ze volledig waterbestendig maakt.
- Natuurstenen tegels zijn niets meer of minder dan dunne plakje steen. Het basismateriaal wordt gedolven in steengroeves waarna het in de fabriek tot badkamertegel verwerkt wordt. Natuursteen heeft als bijzonderheid dat er geen twee tegels hetzelfde zijn en er hele aparte variaties van te verkrijgen zijn. Echter, niet alle natuursteen is geschikt om in de badkamer te gebruiken, je bent wel afhankelijk van de hardere en tevens duurdere steensoorten. Tip: Stone panels zoals te zien op www.tegelpaleis.nl doen het perfect op zuilen, inloopdouches en wanden boven het bad. Het 3D effect van de steenstrips geeft een unieke schaduwval. Heel mooi in combinatie met ledverlichting.
- Cementtegels zijn ontwikkeld door de Moren en je vindt ze tegenwoordig over de hele wereld verspreid. In de volksmond staan ze bij ons beter bekend als Portugese of Marokkaanse tegels. Het zijn kleurrijke decoratieve tegels die in velerlei stijlen te verkrijgen zijn. Door de vaak drukke decoraties zijn ze misschien niet je favoriet om er meteen heel de badkamer mee te betegelen, maar denk eens aan een combinatie met een effen wand van tadelakt, je weet wel, dat waterdichte Marokkaanse stucwerk.

AANBEVOLEN

Glasblokken | Glasblok.nl

Glasblok heeft de absolute trend voor in de badkamer: een glazen bouwstenen tuss...

Reinigen met stoom

De mogelijkheden van de Kärcher stoomreinigers zijn eindeloos.

Creëer meer sfeer met de juiste badkamertegels. Welke stijl past bij jou?

Een groot deel van de uitstraling van een badkamer wordt bepaald door badkamerte...

Tegels in de badkamer

De kleur, de vorm, het patroon en de afmetingen, tegels in alle soorten en maten...

Praktische tips, DIY ideeën en nog veel meer over badkamertegels

Lees hier alles over de soorten tegels die er zijn, wat slijtvastheid betekent e...

Badkamervloer van COREtec®

De nieuwe COREtec® klikvloeren zijn ideaal voor al je ruimtes in de woning, ook...

Advertentie