Foto: tegels-keramisch-badkamertegels-beige-bron-Gilbo.be.jpg

Creëer meer sfeer met de juiste badkamertegels. Welke stijl past bij jou?

Een groot deel van de uitstraling van een badkamer wordt bepaald door badkamertegels.

Sandra van Koningshoven

Bron foto: Mosa

We zijn tegenwoordig vaak in de badkamer te vinden, dus de sfeer moet er prettig zijn en passen bij onze persoonlijkheid. Maar voor welke stijl kies je? Hieronder vind je een overzicht van de meest prachtige tegels voor in de badkamer.

Klassieke badkamertegels

Bij een klassieke badkamer hoef je echt niet meer te denken aan de oubollige badkamer van oma. Klassiek staat voor nostalgie en elegantie.

Een vloer met zwart-wit tegels is een echte klassieker. Of de tegels mat of glanzend zijn maakt eigenlijk niet zoveel uit, want deze tegels doen het goed in elke badkamer. Ze zijn sfeervol en passen bijna overal bij. 

Een vloer met zwart-wit tegels is een echte klassieker.

Zegt iemand Friese witjes, dan denk je al snel aan een keuken. Logisch, want daarvoor worden ze vaak gebruikt. Maar ze doen het ook prachtig als wandtegel in de badkamer. Bijvoorbeeld als accent rondom je badkamermeubel. Friese witjes worden met de hand gemaakt en variëren qua kleur van net-niet-wit tot lichtgrijs. En altijd met een craquelé glazuur, wat een prachtige authentieke look geeft.

Friese Witjes worden met de hand gemaakt en variëren qua kleur van net-niet-wit tot lichtgrijs.

Natuurlijke badkamertegels

In een natuurlijke badkamer maak je gebruik van materialen die je het gevoel geven dichtbij de natuur te zijn. Ze laten je tot rust komen en zijn robuust en sterk.

Keramisch parket is een prima vervanger van hout, want hout is een materiaal dat het niet zo lekker doet in een badkamer. Keramisch parket bestaat uit tegels met een houten look. En vaak zelfs ook met een houten feel, waardoor het niet van echt hout te onderscheiden is.

Keramisch parket is een prima vervangen van hout, want hout is een materiaal wat het niet zo lekker doet in een badkamer.

En wat is er natuurlijker dan natuursteen? Anders dan het doet vermoeden, is natuursteen absoluut geen koud materiaal. Natuursteen houdt warmte juist heel goed vast. Daarnaast heeft het uitstekende geleidende eigenschappen, wat het geschikt maakt voor vloerverwarming. Dat geen enkele tegel hetzelfde is, geeft een leuk en speels effect in je badkamer. Voor de vloer kies je voor een harde variant zoals basalt, leisteen of het oersterke graniet. Voor de wand kun je kiezen voor een zachtere variant.

Dat geen enkele natuursteen tegel hetzelfde is, geeft een leuk en speels effect aan je badkamer.

Luxe badkamertegels

Overnachten in een hotel is zalig. Maar je opdoffen voor een avondje uit in de super-de-luxe badkamer ervan, is misschien wel het allerfijnst. Die luxe uitstraling wordt nog eens extra benadrukt door het gebruik  van de juiste tegels. Strakke tegels van royaal formaat bepalen de sfeer.

Tegels van marmer kies je, als je deze allure ook in jouw badkamer wil. Ze zijn niet alleen weer helemaal hip and happening in ons interieur, maar geven ook die lekkere luxe uitstraling. Marmeren badkamertegels kunnen worden toegepast op de badkamervloer, maar ook op de wand. Ze moeten wel behandeld worden om ze te beschermen tegen vuil en vet.

Tegels van marmer kies je, als je allure in jouw badkamer wil.

Metrotegels zijn ook weer terug van weggeweest. Vroeger werden ze gebruikt in Franse metrostations om het licht goed te verspreiden en vanwege hun slijtvastheid. Maar vandaag de dag zijn deze hippe tegels vaak te vinden in badkamers. Al zijn ze in diverse kleuren verkrijgbaar, het mooist zijn ze toch in wit. Met een lichte voeg voor een fris uiterlijk, of juist met een donkergrijze voeg. Lekker retro. En denk niet dat ze slechts in één formaat verkrijgbaar zijn. Ook deze knappe jongens zijn verkrijgbaar van klein naar heel groot.

Metrotegels zijn weer terug van weggeweest. Vandaag de dag zijn deze hippe tegels vaak te vinden in badkamers.

Waar moet je op letten als je badkamertegels gaat kopen?

Ben je al geïnspireerd? Hieronder vind je zes tegelwijsheden.

1.  Heb je altijd koude voeten? Dan is vloerverwarming een goed idee. Informeer goed of de badkamertegels hiervoor geschikt zijn.
2.  Als schoonmaken niet je hobby is, kies je voor tegels met een glanzend oppervlak. Die zijn supersnel en gemakkelijk te reinigen.
3.  Een druk gezin vraagt om badkamertegels die tegen een stootje kunnen. Vraag altijd naar de slijtvastheid van een tegel.
4.  Heb je twee linkerhanden? Dan zijn onderhoudsvrije badkamertegels met een sterke voeg de beste optie.
5.  Kies altijd een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor jouw type badkamertegel. Dit voorkomt onder andere verkleuring en krassen.
6.  In een badkamer waar vaak kinderen of ouderen komen, verdient veiligheid extra aandacht. Om uitglijden te voorkomen, kies je voor badkamertegels met een antislip-laag.

Tip van de redactie: bekijk ook eens de VT wonen tegels. Onder meer te zien bij: www.tegeldepot.nl/tegels/vtwonen-tegels.

Reacties