Stoombad

Voor het individuele stoomcabine van Repabad kiest de klant uit verschillende componenten. Benodigd voor het bouwen zijn een douchewand een drempelvrije douchebodem, een individuele douchekuip gemaakt van mineraalwerkstof of een drempelvrije acryldouchekuip.

Productomschrijving

Voor het individuele stoomcabine van Repabad kiest de klant uit verschillende componenten. Benodigd voor het bouwen zijn een douchewand een drempelvrije douchebodem, een individuele douchekuip gemaakt van mineraalwerkstof of een drempelvrije acryldouchekuip. De dicht afsluitende glaswanden van echt glas inclusief dak zijn nodig om de stoom niet te laten ontsnappen. De stoombadglasdeur is nu ook als schuifdeur leverbaar. Ook wat betreft de stoombadtechniek kan men kiezen voor een set om in te bouwen, een stoombron (Victoria) of voor een geïntegreerd stoom- douchepanel, bv. Ventura of Halifax. Verder is er een op maat gemaakte stoombadmuurpanel Toronto. Een individuele bank van keramiek (Vancouver), een comfortabele klapstoel, een acrylzitting of een betegelde zitting maken het programma van Repabad tot een individueel uniek stoombad.

Bij renovatie bestaat de mogelijkheid om een bestaande douche in een stoomcabine om te bouwen door een cabine van echt glas inclusief dak, een klapstoel als ook een externe stoombadtechniek te monteren mits er een stroomaansluiting in de buurt van de huidige douche aanwezig is.

Extra accessoires zoals aroma-, kleurlicht- en geluidstherapie, sole-toepassing, MP3-player en ook veelzijdige watertoepassingen maken het individuele stoombadsysteem tot een persoonlijk unieke relax- en wellnessruimte. Met de sole-toepassing voegt repaBAD een extra gezondheidsaspect toe aan de stoombaden. Een doseersysteem verneveld de sole oplossing een creëert zo een zeeklimaat in de stoomcabine. Ook mediawensen kunnen in vervulling gaan in de badkamer: De waterdichte TV ‘Waterscreen’ in combinatie met een soundsysteem met geïntegreerde radio en MP3 functie plus twee verdere aansluitingen voor elektronische apparaten laten geen wensen meer open.
 

Het stoombad - verjongingsbron

Reeds in de klassieke Oudheid gold water als de bron van de eeuwige jeugd. Er werden expedities uitgerust om deze bronnen te vinden. Men was heilig overtuigd van de kracht van water. Op deze overleveringen baseerde de Duitse fabrikant van topbaden, Repabad, de ontwikkeling van de stoombaden. Het omvangrijke stoombadassortiment biedt oplossingen voor elke badkamer. Stoombaden van Repabad zijn ontwikkeld voor de badkamer: zowel de dagelijkse douche, als de persoonlijke wellness-oase zijn in dit product geïntegreerd. Het programma loopt uiteen van standaard en keramische stoombaden tot en met individuele, unieke stoombaden, gebaseerd op de wensen van de klant.

Met het verdampende water in het stoombad wordt een luchtvochtigheid van 100% bereikt, die als een weldadige balsem op poriën en ademwegen wordt aangebracht. Hoge temperaturen en sterk zweten zijn niet het doel van het stoombad, maar de ongeveer 42°C warme damp opent de poriën. Alle stoffen die loskomen, worden door de hoge luchtvochtigheid meteen afgevoerd, het gehele lichaam wordt gereinigd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en de spieren ontspannen. De huid straalt frisser en schoner. De vochtige slijmvliezen maken een opgelucht ademen mogelijk.

Het nemen van een stoombad heeft ook een positief effect op geest en innerlijke mens. In de aangename warmte, met de parelende waterdruppels op de huid, kan men de stress van de dagelijkse zorgen achter zich laten, de knop omzetten en ontspannen.

Het effect van de verjongingsbron wordt door extra stoombadcomponenten versterkt. De zoutwaterfunctie brengt de positieve gezondheidsaspecten van zout in de stoomcabine. Zout water wordt gebruikt ter voorkoming en genezing van aandoeningen aan de luchtwegen. Het werkt ontstekingsremmend en slijmoplossend. Ook bij de probleemhuid en bij allergieën zorgt de vernevelde zoutoplossing voor positieve effecten. De combinatie van stoom en zout water heeft nog een extra effect. Het zout op de huid versterkt het zweten en de ontslakking. In de warme damp gaan de poriën open. Door het zoute water wordt de huid nog beter gereinigd en verzorgd.

De zintuigen worden door optionele extra producten voor het stoombad geprikkeld. De aromatherapie is via de reukzin van invloed op het welzijn. De aroma's lossen uitstekend op in waterdamp. De persoonlijke stemming kan met behulp van de kleurlichttherapie met speciaal afgestemde kleurenpro-gramma's worden beïnvloed. Ook muziek kent stimulerende, rustgevende of ontspannen eigenschappen. Daarvoor zorgen producten als geluidstherapie, MP3-dockingstation of het geluidssysteem in het stoombad en daarmee in de eigen badkamer.
 

Meer van repaBAD Bekijk alle