Foto: Thuis-hotel-wellness

Thuis een hotel met wellness nabootsen: zo doe je dat

Je bent vast wel eens een weekendje naar een prachtig hotel met wellness geweest en helemaal uitgerust thuis gekomen. 

Guido van Loon


Zo’n hotel met wellness heeft dan ook echt alles wat je nodig hebt om heerlijk te ontspannen en te genieten van de rust om je heen. Maar hoe kun je dit nu ook thuis nabootsen zodat jij ook in je eigen huis net zo lekker tot rust kunt komen? We geven je een aantal handige tips!

1. Laat een sauna plaatsen

Of je nu een grote of kleine achtertuin hebt; een sauna past altijd wel. Je eigen sauna hoeft ook helemaal niet zo groot te zijn, en past hierdoor ook in een kleinere achtertuin. Heb je daarentegen een grote tuin, dan kun je de sauna omtoveren tot een heel sauna-huis waar je met vrienden en familie heerlijk kunt genieten en detoxen. Past de sauna niet in de tuin? Dan kun je altijd een kamer in huis opofferen om deze om te toveren tot sauna. Een regelmatig bezoek aan de sauna is namelijk ontzettend gezond, en de investering hierdoor meer dan waard!

2. Schaf een bubbelbad aan

Heb je geen ruimte of budget om een sauna te laten plaatsen? Dan schaf je gewoon een bubbelbad aan! Je kunt je eigen bad vervangen door een bubbelbad, maar kunt er ook voor kiezen om een jacuzzi in de achtertuin te plaatsen. Een jacuzzi in de achtertuin kan namelijk ook geweldig zijn om gezellig met vrienden en familie een hapje en een drankje te doen op een lekkere zomerse avond. Daarnaast neemt een jacuzzi ook weinig plek in beslag, en zou deze zelfs op een groot balkon passen!

3. Breng rust in je interieur

Als alle sauna in Nederland iets gemeen hebben, is het wel de rustige en authentieke uitstraling. Er wordt veel gebruik gemaakt van rustgevende kleuren als paars en groen, en je ziet overal wel natuurlijke materialen terug. Dit zijn interieurstijlen die je ook gewoon in je eigen interieur door kunt voeren. Doe je dit liever niet in je hele huis? Doe het dan in ieder geval in je badkamer en eventueel een andere kamer waar je even helemaal tot rust kan komen.

4. Creëer je eigen spa-plekje

Heb je een kamer over die niet actief gebruikt wordt? Maak hier dan je eigen spa-plekje van. Gebruik alle kleuren en materialen die je ook in de wellness hotels terugziet, en tover die ene kamer helemaal om tot jouw eigen plekje. Van een voetenbadje tot yoga materialen; maak het gewoon helemaal lekker zen en wellness! 

Reacties