Foto: Hansgrohe-Focus-wandmengkraan

Huisstijl groen: Hansgrohe producten combineren plezier met efficiënt watergebruik

Van zonne-energie tot afvalmanagement, waterrecycling, warmteterugwinning of 'groene' informatietechnologie - Hansgrohe AG neemt haar taak en verantwoording als het om milieubescherming gaat zeer serieus en zet hier steeds nieuwe standaards voor.

Dit doet zij niet pas sinds de klimaatbescherming de kranten beheerst. Als één van de eerste sanitairfabrikanten zet Hansgrohe zich in bij de ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van fabricageprocessen met nieuwe energie en zorgzame omgang met het milieu. Niet voor niets zijn de onderneming en haar producten meermaals onderscheiden, onder andere met de milieuprijs van de deelstaat Baden-Württemberg. 'Hansgrohe speelt op dit gebied een leidende rol', aldus Siegfried Gänßlen, Voorzitter Raad van Bestuur, en Klaus Grohe, Voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Hansgrohe AG.

Beter benutten van water

Als het gaat om het beter benutten van water, zowel ecologisch als economisch, zet de douche- en kranenspecialist haar innovatiekracht en leiderschap in om nieuwe en vooruitstrevende oplossingen te vinden. 'Genieten en het beter benutten van water, is al zeer lange tijd onze doelstelling', vertelt Siegfried Gänßlen. 'Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de mensen bewust te maken van het feit hoe kostbaar en belangrijk water is.'

Milieutechnieken: EcoSmart

Water besparen staat niet gelijk aan het verlies van comfort.
Zo benadrukken de onderzoekers in het straallaboratorium van Hansgrohe hun betrokkenheid met genieten van water en een zorgzame omgang met dit schaarse element. Hierbij perfectioneren zij niet alleen de straalkwaliteit, maar ontwikkelen tegelijkertijd ook speciale, waterbesparende technologieën. Met de Hansgrohe EcoSmart technologie bespaart men, dankzij de speciale doorstroom-begrenzer en de daarop afgestelde straalschijf, tot zo´n 50% water tijdens het douchen. De Raindance AIR EcoSmart hoofd- en handdouches geven maximaal 9,5 liter water per minuut.

Net zo besparend zijn de EcoSmart-varianten van de Raindance AIR Showerpipes. Met slechts 6 liter per minuut staan de Crometta 85 Green hoofd- en handdouches bovenaan. Deze flinke besparing wordt mogelijk gemaakt door de zogenaamde precisie-O-ring, die flexibel op de druk van het water reageert. Is de druk hoog, dan verkleint de ring de doorstroomopening, bij geringe druk vergroot deze weer en houdt zo de waterdoorstroom op een constant niveau. Omdat er zo minder water verwarmd hoeft te worden, helpt de slimme techniek elke dag water en energie te besparen.

'Onze producten zullen het bewustzijn over de waarde van water verhogen', aldus Siegfried Gänßlen, 'dit kan echter alleen, als de vorm en functie van een product perfect zijn en tegelijkertijd een emotionele meerwaarde creëren, zodat water op de huid een belevenis wordt'. Hiervoor zorgt de Hansgrohe AirPower technologie. In de douchekop wordt het water met lucht vermengd. Zo ontstaat een krachtige straal, maar met volle, zachte regendruppels die het lichaam omhullen. Doucheplezier XXL met minder water en energie, maar met de volle beleving.

Meer informatie: www.hansgrohe.nl.

Publicatiedatum: 23 april 2009

Reacties