Foto: 287874

Grohe: nieuwe generatie thermostaatkranen

Stijlvol design, optimaal gebruiksgemak, veilig en milieuvriendelijk.

Stijlvol design, optimaal gebruiksgemak, veilig en milieuvriendelijk.

Thermostaatkranen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse badkamers. Sanitairfabrikant Grohe is daarom continue bezig om haar thermostaatkranen te moderniseren. Binnenkort introduceert Grohe een nieuwe generatie thermostaatkranen onder de naam 'Grohtherm 2000 New'. De lijn bestaat uit in- en opbouwthermostaten met een opvallende vormgeving waarbij ergonomie en design goed op elkaar zijn afgestemd. Uiteraard blijven alle thermostaatkranen voorzien van de beproefde GROHE technologie die garant staat voor veiligheid, gemak en waterbesparing.

 

Innovatieve grepen
De Grohtherm 2000 New thermostaatkranen zijn voorzien van ergonomische grepen die zorgen voor een uitstekende grip. Hierdoor is de nieuwe serie voor iedereen geschikt. Ook voor bijvoorbeeld ouderen en kinderen die in natte ruimtes vaak moeite hebben met te gladde grepen. De opbouwthermostaatkranen zijn voorzien van innovatieve, zogenoemde Aqua-handles. Deze grepen vormen een vloeiend minimalistisch geheel met het kraanhuis en waarborgen een goede grip. De grepen van de inbouwthermostaatkranen zijn aan het uiteinde voorzien van een zogenoemde pro-grip dat zorgt voor een vaste grip.

Veiligheid voorop
De thermostaatkranen uit deze nieuwe serie zijn uitgerust met 100%GROHE CoolTouch®. Door deze techniek wordt het huis van de kraan volledig omgespoeld door koud water waardoor de buitenzijde van de kraan nooit heet wordt en je je niet kunt verbranden. De kinderveilige temperatuurbegrenzer zorgt er bovendien voor dat de temperatuur niet zomaar voorbij de 38°C kan worden gedraaid als de kinderen er op een onvoorzien moment toch aan zitten. Een extra begrenzer die standaard wordt meegeleverd bij alle Grohtherm 2000 New thermostaten biedt nog meer veiligheid. Na plaatsing kan de temperatuur nooit boven de 43°C gedraaid worden.

Water- en energiebesparend
Voor nog meer bedieningsgemak zijn de thermostaatkranen voorzien van duidelijk leesbare informatie. De gebruiker kan eenvoudig zelf de gewenste waterhoeveelheid kiezen met de GROHE Eco button. Deze knop is duidelijk herkenbaar in groene letters op de grepen van de in- en opbouwthermostaatkranen. Ook de aquadimmer van de nieuw badthermostaat is voorzien van deze Eco button. Bij het douchen kan de gebruiker kiezen voor 50% volume. Naast gebruiksgemak biedt de GROHE Eco button dus de mogelijkheid om heel bewust om te gaan met het milieu.

Eyecatcher
Bij de ontwikkeling van de nieuwe serie thermostaatkranen heeft Grohe natuurlijk ook gedacht aan vormgeving. Een ware eyecatcher is de badthermostaatkraan die voorzien is van een brede uitloop die een prachtige waterstraal geeft. Verder is de GROHE EasyReach Tray™ nieuw. Dit is een plateau dat heel eenvoudig op de koppelingen van de bad- en douchethermostaat geplaatst kan worden. Zo ontstaat er ruimte voor het plaatsen van bijvoorbeeld shampoo en zeep. Doordat het plateau gemakkelijk verwijderd kan worden, kan de kraan goed schoongemaakt worden.

Meer informatie: www.grohe.nl.

Publicatiedatum: 02 oktober 2012

Reacties