Fraai watermanagement

Water is een oerelement waar we als mens niet buiten kunnen. Water in de moderne badkamer is het element dat ons verfrissing, schoonheid en ontspanning brengt.

23 Maart 2010

Water is een oerelement waar we als mens niet buiten kunnen. Water in de moderne badkamer is het element dat ons verfrissing, schoonheid en ontspanning brengt.

Tiger ontwikkelde het kranenprogramma Ontario dat ervoor zorgt dat het water op een mooie manier kan stromen.

 

Qua vormgeving is het kranenprogramma afgestemd op het Ontario badkamer totaalconcept van Tiger. Robuuste, stoere, afgeronde vormen zijn designkenmerkend voor deze serie.

Het programma bevat een fonteinkraan, een wastafelmengkraan, een wastafelmengkraan op sokkel voor plaatsing bij een opbouwwaskom en een thermostatische bad- en douchemengkraan.

Technisch opvallende eigenschap van de thermostaatkranen is de automatische stop van het warm water bij het wegvallen van de koudwater toevoer. Deze beveiliging voorkomt pijnlijke verbrandingen. Verder hebben alle kranen keramische schijven en een massief messing huis en knoppen. Het oppervlak van de kranen is van hoogwaardig chroom.

De douchemengkraan is uitgerust met een extra feature: deze is voorzien van twee aansluitingen waarmee je naast de regendouche ook een handdouche kunt aansluiten. Voor de handdouche is een houder in de kraan geïntegreerd.

Het Ontario kranenprogramma is verkrijgbaar bij bouwmarkten en overige doe-het-zelf zaken.

Tiger geeft 5 jaar garantie op haar kranen, waarvan de eerste 2 jaar gratis service aan huis.

Meer informatie: www.tiger.nl.

Publicatiedatum: 22 maart 2010

Reacties
Anderen bekeken ook

Thermostaatkraan Boston

Tiger introduceert de thermostaatkraan Boston. De vormgeving van de kranen is afgestemd op het Boston badkamerconcept, waarmee de hele badkamer in één stijl kan worden ingericht. Veel aandacht is besteed aan de veiligheid: zo kennen de kranen een automatische stop bij het wegvallen van de koud water toevoer, wordt het kraanhuis nooit warmer dan de ingestelde temperatuur (zgn. “safe touch”) en is de douchekraan voorzien van een 40ºC veiligheidspal.  

Tiger Nederland BV