Profielfoto van Hotbath
Hotbath
Nieuwland Parc 210, 2952 DC Alblasserdam
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Aan de knoppen draaien | Hotbath

Op zoek naar nieuwe kranen of een compleet nieuwe badkamer? Dan moet je een keuze maken in het type kraan. Bekijk de meest voorkomende kranen op een rij.

Aan de knoppen draaien | Hotbath

Op zoek naar nieuwe kranen of een compleet nieuwe badkamer? Dan moet je een keuze maken in het type kraan. De keuze is enorm, dus wij helpen je graag een handje!

Bekijk hieronder de meest voorkomende douchekranen op een rij. We leggen precies uit welke kraan wat doet. 

- Douchemengkraan
Bij deze kraan meng je zelf warm en koud water tot de gewenste temperatuur. De meeste douchemengkranen van Hotbath zijn eengreepskranen. 

- Thermostatische mengkraan
Thermostatische mengkranen hebben één knop voor het regelen van de waterstraal en één knop voor het instellen van de temperatuur.

- Inbouw douchekraan met stopkranen
Een inbouw douchekraan wordt ingebouwd in de muur. Je kunt kiezen voor een douche met een thermostaatknop en meerdere stopkranen. De meeste douchesets zijn uitgevoerd met twee stopkranen: één voor het aanzetten van de hoofddouche en een voor de handdouche.

Het voordeel van twee stopkranen: je kunt de hoofddouche en de handdouche eventueel tegelijk aanzetten, maar ze zijn ook los van elkaar te gebruiken.

- Inbouw douchekraan met 2-weg-omstel
Wie kiest voor een 2-weg-omstel heeft slechts één knop nodig om te switchen tussen de hoofd- en handdouche. Met een aparte douchemengkraanknop kun je de waterstraal harder en zachter zetten en de temperatuur regelen. De hoofd- en handdouche zijn bij een 2-weg-omstel niet tegelijk te gebruiken.

- Inbouw thermostaat met 2-weg-stop-omstel
Een van de meest voorkomende keuzes. Het grote voordeel van een 2-weg-stop-omstel: de stopknop. In de neutrale stand stop je de waterstraal en zet je de douche uit. Draai je de ene kant op dan gaat de hoofddouche aan, draai je de andere kant op dan gaat de handdouche aan.

Lees snel meer over douchekranen, de plek van je stopkranen of verschillende badkranen.