Profielfoto van Hotbath
Hotbath
Nieuwland Parc 210, 2952 DC Alblasserdam
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Binnenkijker Alex #MyHotbath

‘De badkamer straalt rust en eenheid uit doordat we overal voor inbouwkranen hebben gekozen’ – Alex

Binnenkijker Alex #MyHotbath

Hoe je van een badkamer een wellness maakt? Laat dat maar aan Alex en Miranda over. Het stel heeft aardig wat verbouwervaring en daardoor wisten ze precies wat ze in hun nieuwe thuisspa wilden. Een van hun wensen was een strak bad dat je kunt vullen zonder een uitloop.

Inbouwkranen van geborsteld nikkel
Na avonden online zoeken naar mooie kranen, kwam Alex bij Hotbath uit. ‘Ik was op zoek naar kranen met een cleane uitstraling en de series van Hotbath spraken mij meteen aan. De Cobber kranenserie sprong er voor mij uit. Qua finish hebben we nog even getwijfeld over zwart of koper, maar dat vinden we toch iets te trendgevoelig. Onze keus is uiteindelijk gevallen op geborsteld nikkel. Een tijdloze finish die over een paar jaar nog steeds prachtig is.

We zijn begonnen met de wastafel, waar inbouwkranen moesten komen. Een kraan met een uitloop uit de muur vinden we zó mooi. We gaan vaak tegelijkertijd naar bed, dus we staan bijna iedere avond samen voor de spiegel. De kinderen gaan ook op hetzelfde tijdstip slapen. Door de dubbele wastafel hebben we nu meer dan genoeg ruimte.

Badoverloop die alles kan
Een bad was een grote wens van het Zeeuwse stel. De kinderen kunnen er ook geen genoeg van krijgen. Die zitten er net zo lang in tot het water koud wordt. Wat ik ontzettend gaaf vind, is dat het bad wordt gevuld met een overloop in plaats van een kraan. Het is een strak bad en dan vind ik het persoonlijk mooier als er geen uitloop van een kraan boven hangt. Met de badoverloop (Pal PO33) die ook is uitgevoerd in geborsteld nikkel bedien je de plug, vul je het bad en wordt het overtollige water afgevoerd. Zo kun je het bad geruisloos vullen en klettert het water niet in de kuip. In de nis zit een handdouche die je eruit kunt trekken om jezelf of het bad mee af te spoelen. Daar zit ook een bedieningspaneel weggewerkt, waarmee je de overloop en de handdouche kunt bedienen.’

Inloopdouche met allure
Alex en Miranda wilden van hun badkamer een rustig geheel maken met mooie materialen. Ze kozen onder meer voor beton ciré achter de wastafel en gouden tegels bij de douche. ‘De gouden tegels zijn een eyecatcher, zonder dat ze schreeuwen om aandacht. De hoofddouche is met z’n doorsnede van 30 cm vrij groot, heerlijk als je de tijd hebt voor een uitgebreide douche. ’s Ochtends gebruiken we ook vaak de handdouche, die heeft een lekkere, harde straal. Dankzij de aparte glijstang kan de handdouche ingesteld worden op verschillende hoogtes. Dat is vooral handig met de kinderen. Ze houden enorm van douchen en vooral van spelen en kliederen met water. Als het aan hen ligt, staan ze er uren onder!’

Bekijk de hele badkamer van Alex op de website