Badkranen: welke mogelijkheden zijn er?

Ben je de gelukkige eigenaar van een fijn ligbad?

28 Augustus 2018

Dan heb je je waarschijnlijk wel eens verdiept in alle verschillende badkranen. Als je het bad niet zelf hebt uitgezocht, dan heb je misschien geen idee wat er allemaal mogelijk is. Is de kraan van jouw bad toe aan vervanging of wil je het een frisse look geven? Dan komt dit artikel vast goed van pas!

Opbouw Badkranen

Een opbouw badkraan is het populairst onder de badkranen. Het wordt namelijk gewoon op de muur gemonteerd. Hoewel je vroeger met twee knoppen het warme en koude water moest mengen, is dat tegenwoordig vaak niet meer het geval. De meeste badkranen zijn namelijk thermostatisch. Je hebt dus nog maar één knop nodig voor het regelen van de temperatuur. Er zit een standaard beveiliging op zodat het stopt bij 38 graden. Met een soort kinderslot of extra knop kun je het vaak alsnog warmer maken. Met de andere knop bij de opbouw kraan kun je de straal bepalen. Hierbij kun je ook wisselen tussen de handdouche en de normale kraan.

Inbouw badkranen

Hoewel de opbouw kranen veel verkocht worden, zijn ook de inbouw badkranen erg geliefd. Hierbij wordt de badmengkraan ingebouwd in de muur of tegelrand. Het ziet er daardoor een stuk strakker uit! Inbouw kranen worden ook vaak toegepast bij douches. Het is dus een leuk idee om dit bij het ligbad te matchen!

Badrandkranen

Een badrandkraan lijkt erg op een inbouw kraan. Deze kan alleen ook in de rand van het bad worden gemonteerd! Dit zie je vaak bij een groot vrijstaand bad. Het geeft dus ook meteen een soort luxe hotel-gevoel. Heb je geen vrijstaand bad? Dan kan de kraan ook in de tegelrand worden geplaatst. De verschillende knoppen en de kranen staan los van elkaar. In dat opzicht is het dus ook chiquer dan een normale inbouw badkraan.

Vrijstaande badkranen

Heb je een grote badkamer met genoeg ruimte om het bad heen? Kies dan voor een vrijstaande badkraan! Als er iets klasse uitstraalt, dan is dit het wel. Het kan een moderne look hebben, maar het ziet er ook geweldig uit in een vintage stijl. De kraan wordt vastgeklemd aan de vloer en wordt vaak geleverd met een handdouche set.

Losse baduitlopen

Een baduitloop kun je het beste vergelijken met een soort watervalletje. Het is een platte kraan waardoor er een brede straal ontstaat. Er zijn standaard kranen, maar ook hele luxe design modellen. En ze zijn allemaal heel stijlvol!

Reacties