HSK breidt succesvolle Aperto-serie uit

Badkamers zijn er in alle soorten en maten.

04 September 2020

Ongeacht of een badkamer klein of groot is, de douche moet zo ruim mogelijk zijn en goed in deaanwezige ruimte passen. Een minimalistische vormgeving en hoge transparantie zijn nog steeds de trend in de badkamer maar mogen niet ten koste van de functionaliteit gaan. Met de juiste doucheoplossing is dat onder alle omstandigheden te realiseren. Zo biedt de Aperto-serie van HSK Duschkabinenbau voor elke badkamer en elke inbouwsituatie nieuwe oplossingen.

De Aperto-serie van HSK Duschkabinenbau staat naast een comfortabele
douche-ervaring garant voor maximale ruimtewinst en een hoogwaardig
ontwerp. De scharnieren, wandprofielen en grepen evenals de
stabilisatiebeugel zijn in frisse en softe look gehouden. Al deze elementen zijn
bewust minimalistisch vormgegeven en maken de glazen oppervlakken de
badkamer optisch groter. Het innovatieve Aperto-scharnier maakt een
deuropening naar buiten en binnen mogelijk en biedt daarmee veelvoudige
ontwerpmogelijkheden. Het is aan de binnenkant vlak met het glas en
vergemakkelijkt daarmee het onderhoud van de glazen oppervlakken. Voor een nog gemakkelijkere reiniging zorgt de optionele glasafdichting TwinSeal. De nieuwe oppervlakcoating minimaliseert het opdrogen van waterdruppels en het vasthechten van vuil en kalk. Eventuele restanten laten zich moeiteloos eenmaal per week verwijderen met een microvezeldoek.

De moderne productserie Aperto is met verschillende glassoorten en -decors verkrijgbaar. Zo zijn de varianten echt glas helder, matglas in het midden, geheel matglas, grijs glas, spiegelglas en andere uitvoeringen verkrijgbaar waardoor de douchecabine bij alle individuele klantwensen past.

Douche en badkuip naast elkaar

Dikwijls wordt in een badkamer met badkuip ook een aparte douchecabine
verlangd. Als de badkamer aan de kleine kant is, is de ruimte hiervoor beperkt. In zulke gevallen is een douchecabine ideaal, waarvan de zijwand eindigt op de badkuip. Bij een combinatie met een badkuip biedt de Aperto met verkorte zijwand van HSK Duschkabinenbau de perfecte oplossing. Ook in kleine badkamers is dankzij de zwenkbare douchedeur een comfortabele instap in de douche gegarandeerd.

De ruimte ideaal

Van een raam in de badkamer moet geprofiteerd worden en dit moet niet door een douchecabine worden afgedekt. Soms is er echter alleen in het
vensterbereik voldoende ruimte voor de douche; hier kan de Aperto-
vensteroplossing van HSK Duschkabinenbau worden geïnstalleerd. Bij niet-
gebruik worden de glazen elementen heel eenvoudig tegen de wand gevouwen waardoor de badkamer direct optisch groter wordt. Verder kan het raam probleemloos na het douchen worden geopend. De buffergrepen aan beide zijden maken ook met natte handen een comfortabele hantering mogelijk en voorkomen het botsen van de glazen elementen.

Een andere nieuwigheid van de Aperto-serie is de U-cabine. Dankzij deze
doucheoplossing kunnen douches vrij aan de wand worden geplaatst, voor het geval hoeken van de ruimte al zijn geblokkeerd door een deur, een spoelbak of andere voorwerpen. Hierbij is bovendien het voordeel, dat de volledig echt glazen douchecabine in het douchebereik kan worden gevouwen. Zo is hij met zijn slimme draaivouwdeuren een echt ruimtewonder.

Te grote, echte glazen fronten en te weinig ruimte in de badkamer staan vaak de wens naar een nog ruimere instap in de douchecabine in de weg. De nieuwe walk in Aperto draaivouwdeur biedt dan de perfecte oplossing. Om ook in kleine badkamers extra ruimte te creëren, kan het 3-delige glazen element om de kraan worden gevouwen, zonder ertegenaan te stoten. De vouwbare deurelementen laten zich gemakkelijk in de juiste positie brengen en het glas is zodoende kinderlijk eenvoudig te hanteren.

Praktische badkuipopzet

Functionaliteit wordt bij HSK Duschkabinenbau met hoofdletters geschreven. Zo kunnen ook gebruikers van de Aperto-badkuipopzet profiteren van de beproefde functies van de Aperto-serie. De badkuipopzet is identiek aan de walk in Aperto opgebouwd. De opzet kan heel eenvoudig naar binnen en buiten worden gezwenkt. Met de breedtes van 90 tot 120 cm en een hoogte van 100 tot 150 cm is de opzet geschikt voor alle badkuipen. Zo staat niets meer het doucheplezier in de eigen badkuip in de weg.

Meer informatie: www.hsk.de

Reacties