Solid Surface in de badkamer

Ontdek alles over dit mateloos populaire materiaal! Wat zijn de voordelen, waarvoor wordt het gebruikt en is het makkelijk te schoon te maken?

De laatste jaren wordt het materiaal Solid Surface steeds vaker toegepast in de badkamer. Dat heeft niet alleen te maken met het prachtige uiterlijk, maar ook de vele voordelen. 

Wat is Solid Surface?

Solid Surface is een niet-poreus, homogeen materiaal. Is een zeer kwalitatieve samenvoeging van natuurlijke materialen een hoogwaardige harsen. Dit maakt dat Solid Surface een mat uiterlijk heeft en er 'clean' uit ziet. Vandaar ook dat het veelal wordt toegepast in moderne badkamers.

De grote voordelen van Solid Surface

Dankzij het poriënvrije oppervlak van Solid Surface is het materiaal uitermate hygiënisch. Daarnaast is Solid Surface ook nog eens veilig dankzij het anti-slip oppervlak. Dit ontstaat door de matte structuur van het materiaal. Glipt jouw shampoofles uit jouw handen en valt hij op Solid Surface douchebakken? Geen zorgen! Solid Surface kan tegen een stootje en is bovengemiddeld bestand tegen vlekken en krassen. Je kunt eventuele vlekken en krassen en zelfs lichtjes uitschuren!

Je kunt alle kanten op

Dit veelzijdige materiaal maakt dat het kan worden toegepast op een hoop badkamerelementen. Denk aan baden, wastafels, douchebakken en douchewandpanelen. Wil je een mooi geheel creëren in jouw badkamer? Combineer dan bijvoorbeeld een Solid Surface douchebak en douchewandpanelen voor een passend geheel. Een andere veelgekozen combinatie zijn Solid Surface wastafels met Solid Surface waskommen.

Hoe maak je Solid Surface schoon

Goed nieuws! Solid Surface is ideaal in het onderhoud. Door het zeer hygiënische oppervlak is het materiaal goed schoon te houden. Maak het materiaal vrij van stof en kalkresten met een zachte microvezeldoek en een milde zeep. Ga eens in de zoveel maanden voor een diepe reiniging van je Solid Surface bad, wastafel of meubel. Dit doe je ‘t best met de X²O Solid Surface reiniger. Uiteraard geldt voor elk materiaal in de badkamer: wees voorzichtig met bijtende en agressieve schoonmaakmiddelen.

Solid Surface eens in het echt bekijken? Ga dan langs in één van de vele showrooms van X²O Badkamers en ontdek daar hun enorme aanbod aan Solid Surface!