De 4 badkamertrends van 2023

Wordt 2023 het jaar waarin jij gaat voor jouw droombadkamer? Ontdek in deze blog de vier grootste badkamertrends van dit jaar en laat je inspireren!

Verrassend Retro

Alles komt terug, dat maakt dat de retrostijl momenteel immens populair is. Door het hele interieur zie je steeds meer authentieke elementen terugkomen. De badkamer kan natuurlijk niet achterwege blijven. Een retro of vintage badkamer ademt authentieke materialen, vormen en kleuren vanuit de vorige eeuw en brengt het naar de badkamer van vandaag.

Door de vintage vibe creëer je een nostalgische en warme sfeer. Dat in combinatie met het comfort en de technologieën van deze tijd, dat maakt een geslaagde retro badkamer.  

Benieuwd hoe jij jouw badkamer omtovert tot een modern vintage paradijs? Ontdek hier welke producten aansluiten bij deze trend. 

50 tinten greige

Greige zeg je? Ja, je leest het goed. Deze nieuwe combinatie van grijs en beige - en alle nuances daartussen - is dé trend van dit moment. Deze basistinten worden dan ook wel het nieuwe wit genoemd. Grijs en wit mogen dan misschien 'standaard' kleuren zijn, deze greige tint is nu je-van-het en straalt een rustige sfeer uit. Doordat het wel perfect te combineren is met wit en grijs kun je deze trend gemakkelijk toepassen in een bestaande badkamer. 

Greige is bij uitstek geschikt voor badkamers met een wellness vibe of een badkamer waarin je zen jouw dag wilt beginnen. Nieuwsgierig met welke artikelen je deze trend eenvoudig kunt toepassen? Klik hier en laat je inspireren.

Grafische groeven

De juiste sfeer in de badkamer creëer je door een perfecte mix van materialen, kleuren én texturen. Momenteel zijn vouwen en ribbels niet meer weg te denken uit de hippe badkamer. Deze texturen maken de ruimte uniek en zorgen voor een vleugje design.

Een voorbeeld van een product dat past bij deze trend? Het nieuwe Balmani Framed reliëfglas voor douches. Deze douchewanden lijkt wel gestolen uit de seventies, maar biedt het comfort van hedendaags veiligheidsglas.

Benieuwd naar het douchescherm en de andere eyecatchers van dit moment? Bekijk hier de geselecteerde collectie!

De kleur van sfeer

Na felle kleuren in de kledingkast, zie je tegenwoordig ook steeds meer kleur in het interieur. Felgekleurde accessoires of meubels in een opvallende kleur – je kan er niet meer omheen. Ook in de badkamer zie je deze trend steeds vaker terug. Want kleur in de badkamer, dat werkt altijd.

Kleuren als Brushed Rose Gold en Brushed GunMetal zijn momenteel enorm populair binnen kranen en andere badkamerelementen. Daar mogen we sinds begin dit jaar een nieuwe kleur aan toevoegen: Brushed Champagne Gold wastafelkranen. Champagnekleurige kranen en waskommen brengen een vleugje luxe naar je badkamer.

Psstt.. houd de website van X²O Badkamers goed in de gaten en ontdek de nieuwste, kleurrijke producten!