Foto: kleine-badkamer-inrichten-tips

Een kleine badkamer inrichten: 6 handige tips

De meeste mensen hebben een woning met een vrij kleine badkamer. 

Guido van Loon

Voor een inloopdouche, een ligbad, grote wastafel én een toilet is de ruimte meestal echt te krap. Je bent dus genoodzaakt om keuzes te maken en slimme oplossingen te zoeken. In eerste instantie kan dit best een uitdaging zijn, maar met een beetje hulp ben je al snel goed op weg. Wij zetten 6 handige tips voor je op een rij!

1. Laat een glazen douchewand plaatsen

Een glazen douchewand laat de badkamer optisch groter lijken. Zeker als je kiest voor een ruime inloopdouche waarbij de vloer helemaal doorloopt. Is een ligbad voor jou echt onmisbaar? Ga dan voor een bad met douchegedeelte. Hier kun je ook een glazen douchescherm op laten plaatsen. Vergeet daarnaast niet om een moderne thermostaatkraan te kopen waar je een lange doucheslang op kunt aansluiten. Zo kun je toch aangenaam douchen in de badkuip.

2. Kies voor compacte badkamermeubels

Bij een kleine badkamer is het belangrijk om te kiezen voor compacte meubels. De kasten moeten zo min mogelijk ruimte innemen, maar toch genoeg opbergruimte hebben. Vaak zijn hangende badkamermeubels een goede keuze. Een wastafelmeubel zonder poten ziet er veel ruimtelijker uit. Een open kast met brede planken is daarnaast een handige toevoeging. Kijk eens naar alle mooie opties van het merk Villeroy & Boch. Deze badkamermeubels zijn stijlvol en praktisch tegelijk.

3. Maak gebruik van lichte kleuren

Lichte kleuren laten een kleine badkamer een stuk groter lijken. Dit is dus een hele eenvoudige truc voor een ruimtelijk resultaat. Geef niet alleen de muren een lichte kleur, maar kies ook voor badkamermeubels en sanitair in een lichte tint. Voeg eventueel kleine donkere accessoires toe voor een sfeervol effect.

4. Kies de juiste badkamervloer

Kies bij voorkeur voor een lichtgrijze badkamervloer met een strak uiterlijk. Kleine mozaïektegels ogen erg druk en laten de ruimte juist kleiner lijken. Hoe groter de badkamertegels zijn, hoe ruimtelijker het eruit ziet. Een naadloze gietvloer of betonvloer is natuurlijk ook een geweldige optie.

5. Zorg voor goede verlichting

Een hele lichte kamer oogt automatisch een stuk groter. Zorg er daarom voor dat er genoeg daglicht binnen kan komen via de ramen. Laat eventueel extra grote ramen of een lichtkoepel plaatsen voor een optimaal resultaat. Investeer daarnaast in goede badkamerverlichting voor in het plafond en boven de wastafel.

6. Hang een grote spiegel op

Een spiegel is onmisbaar in de badkamer. Hoewel je geneigd bent om te kiezen voor een kleine variant, kun je het beter groots aanpakken. Hoe groter de spiegel, hoe ruimtelijker je badkamer lijkt. Zoek een badkamerspiegel zonder frame voor het beste effect.

Reacties