Foto: 7-redenen-waarom-gietvloer-1

Zeven redenen waarom je een gietvloer zou willen in je huis

De gietvloer wint de laatste jaren aan populariteit in zowel openbare gebouwen als in woningen. Maar waarom is nu de gietvloer zo populair aan het worden?

Wat zijn de voordelen van een gietvloer? Kortom: welke redenen hebben mensen om te kiezen voor een gietvloer in hun huis?

Stevig en flexibel

Een gietvloer wordt vaak gekozen vanwege de stevigheid van de vloer. Het is vrijwel onmogelijk de vloer te beschadigen door er bijvoorbeeld zware voorwerpen op te laten vallen. Dit is ideaal voor gezinnen met kinderen of voor mensen die van nature onhandig zijn.

Geschikt voor elke ruimte

Waar bijvoorbeeld laminaat absoluut ongeschikt is voor de badkamer, blijkt dat een gietvloer ideaal is omdat de vloer volledig waterdicht is. In de kinderkamer en de keuken bewijst de vloer dat hij gemakkelijk te reinigen is en in de woonkamer wordt zichtbaar hoe geweldig de inrichting eruitziet met een dergelijke strakke vloer. Kortom: deze vloer is geschikt voor elke ruimte!

Slijt- en kleurvast

In tegenstelling tot veel hout- en parketvloeren is de kleur van een gietvloer volledig bestendig tegen Uv-licht. Daardoor blijft de kleur altijd egaal en ontstaan er geen kleurverschillen in de ruimte. Daarnaast is de vloer bijzonder sterk en slijtvast. De vloer kan gegarandeerd 20 jaar mee zonder dat er sporen van slijtage zichtbaar worden.

Gemakkelijk te reinigen

Ben je -zoals de meesten- niet zo dol op het huishouden, dan is een gietvloer echt ideaal voor jou. Je hoeft de vloer niet te behandelen met speciale middelen: gewoon dweilen met een vochtige doek is voldoende om de vloer weer te laten glanzen.

Vrij van vuil en ongedierte

Heb je kinderen of huisdieren, dan weet je hoe belangrijk het is het huis schoon te houden. Vooral huisstofmijt, vlooien en luizen hebben de neiging zich te verbergen in spleten en kieren, om dan weer tevoorschijn te komen als jij klaar bent met de grote schoonmaak. Omdat de gietvloer geen verstopplekjes voor dit ongedierte biedt, wordt de kans dat ongedierte overleeft teruggebracht met ongeveer 75%.

Mooi, strak en modern

Naast alle praktische voordelen die de gietvloer biedt, is het ook van belang hoe hij eruitziet in je woning. Vooral in moderne of Scandinavische inrichtingen komt de gietvloer fantastisch tot zijn recht. De strakke lijnen en het grote oppervlak geven je huis een ruimtelijke sfeer. Met behulp van wat kleuraccenten en de juiste keus voor meubels is je huis eenvoudig om te toveren in een afbeelding uit een woonmagazine.

Relatief goedkoper dan andere vloeren

We winden er geen doekjes om: een gietvloer is niet goedkoop. Daar staat tegenover dat de vloer vele malen langer mee gaat dan alle andere vloeren. Wanneer de berekening wordt gemaakt over een termijn van 20 jaar, blijkt dat de gietvloer een flinke besparing oplevert ten opzichte van parket, vloerbedekking en laminaatvloeren.

Met deze 7 redenen om te kiezen voor een gietvloer, begrijp je eindelijk waarom de gietvloer zo populair wordt de laatste jaren. Want zeg nu zelf: als je een nieuwe vloer wilt aanleggen, kun je het beter in één keer goed doen, toch?

Reacties