De badkamertrends van 2021

Is jouw badkamer al behoorlijk oud? Dan overweeg je misschien om deze dit jaar te verbouwen.

19 Januari 2021

Dit is een flinke klus, maar als alles klaar is kun je wel weer jaren vooruit met jouw badkamer. Je begint uiteraard niet aan de verbouwing als je niet weet hoe de badkamer er straks uit moet zien. Het is alleen niet makkelijk om een keuze te maken. Je hebt namelijk nogal wat te kiezen. Vind jij het ook lastig om een keuze te maken? Dan ben je hieraan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de grootse badkamertrends van 2021 voor jou op een rijtje. Dit helpt jou ongetwijfeld om een keuze te maken.

Populaire kleuren

De meeste mensen zijn niet echt van de opvallende kleuren in hun badkamer. Vaak kiezen zij voor witte, zwarte of grijze tegels. Begrijpelijk, want dit is een veilig keuze. Wit, zwart en grijs zijn namelijk tijdloze kleuren. Toch behoort kleurgebruik wel tot één van de badkamertrend van 2021. De verwachting is dat veel mensen pasteltinten terug laten keren in hun badkamer. Ben je hier geen fan van? Geen probleem, want ook een donkere badkamer behoort – net als vorig jaar – ook nog tot de badkamertrends van 2021. 

Industriële look

In menig woning in ons land zien we tegenwoordig invloeden uit de industriële stijl terug. Vorig jaar zagen we al dat ook steeds meer badkamers richting deze stijl gaan en deze trend zet zich in 2021 door. Zo misstaat een douchewand van staal en glas bijvoorbeeld niet in jouw badkamer. Ook de kleur zwart hoort hier helemaal in thuis. Wil je een industriële badkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor zwarte kranen. Pas wel op dat je het niet té donker maakt, dit schrikt namelijk af. 

Natuurlijke badkamer

Natuurlijke materialen zijn de afgelopen jaren meer en meer onderdeel geworden van ons interieur. Daarom verbaast het je waarschijnlijk niet dat een natuurlijke badkamer tot de badkamertrends van 2021 behoort. Zo’n badkamer realiseer je bijvoorbeeld door veel gebruik te maken van hout. Daarnaast zien we ook steeds vaker planten terug in de badkamer. Dit is ook een uitstekende manier om jouw badkamer om te toveren tot een natuurlijke badkamer. 

Moderne en slimme apparaten

We zien meer en meer slimme apparaten terugkeren in huis. Zo heb jij mogelijk wel lampen die je kunt bedienen met jouw smartphone. Ga je jouw badkamer dit jaar verbouwen? Kies dan ook voor slimme apparaten in deze ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een slimme douche, slimme spiegel en slimme kranen. Deze zijn niet alleen gemakkelijk in gebruik, ze verbruiken ook nog eens minder water en stroom. Als je het ons vraagt een echte win-winsituatie dus!

Badkamer verbouwen? Schakel een loodgieter in

Weet je inmiddels welke badkamertrends van 2021 je terug wilt laten keren in jouw badkamer? Denk dan vast na over het verdere verloop van de verbouwing. Vraag jezelf bijvoorbeeld af of je de klus volledig zelf wilt doen of dat je toch professionals inschakelt. Laat dit vooral afhangen van hetgeen er allemaal moet gebeuren. Verandert de complete indeling van jouw badkamer? Dan moet je mogelijk leidingen verleggen. Laat dit altijd doen door een betrouwbaar loodgietersbedrijf. Zo’n bedrijf kan bovendien het nieuwe sanitair aansluiten. Besteed je dergelijke werkzaamheden uit? Dan is de kans op een lekkage minimaal.

 

Reacties