Badkamertrends 2021: geef je badkamer een make-over

Heb jij het afgelopen jaar je woning verbouwd? Of is er flink aan je badkamer geklust? Dan ben je niet de enige.

Guido van Loon 29 April 2021

Een groot deel van de Nederlanders begon met verbouwen in tijden van corona. Dat is niet zo gek - tel veel thuis moeten zijn op bij geld over hebben door minder activiteiten ondernemen en je hebt een gouden combinatie voor een klusproject of een verbouwing. Is de badkamer nog niet gedaan en/of heb je zin om de badkamer dit jaar aan te pakken? Lees hier meer over de badkamertrends van 2021.

Waarom je badkamer vernieuwen?

Wat opvallend is, is dat veel mensen in eerste instantie niet denken aan de badkamer wanneer ze hun interieur willen vernieuwen. Meestal wordt de woonkamer als eerst aangepakt, daarna de keuken en eventueel de slaapkamer. Toch ben je iedere dag in de badkamer te vinden als je thuis bent. Dan is het wel zo leuk om ook het interieur van die ruimte een keer aan te pakken. Grote kans dat je daar hartstikke blij van wordt! Er zijn ieder jaar nieuwe badkamertrends te vinden. Dit jaar zien we onder andere de trend van spiegels op maat en (wederom) groen in huis halen - ook in je badkamer.

Kies voor de trendkleur groen

Een van de trends die we in 2020 al zagen is de trendkleur donkergroen. Ook dit jaar blijft deze kleur flink aanwezig in de badkamer. Groen is een mooie natuurlijke kleur die staat voor nieuw leven en zuurstof. Eigenlijk heel logisch dus dat zo’n verfijnde kleur mooi staat op een plek zoals de badkamer. Je combineert groen met wit en/of gouden details. Denk bijvoorbeeld aan een groene wand in combinatie met witte tegels en gouden kranen en knoppen. Of ga voor een industriële mix en combineer groen met beton, metaal en stalen details.

Spiegels op maat: ronde spiegels

Ook ligt dit jaar de focus op de spiegel(s) in je badkamer. Waar we jarenlang genoten hebben van rechthoekige spiegels is het nu tijd voor wat meer variatie. Huizen veranderen en met name in de grote steden moet men creatief zijn met kleinere ruimtes. Daarom is een spiegel op maat het ideale item voor jouw badkamer. Op die manier kun je een spiegel laten maken die precies past in de ruimte van je badkamer. Wil je het liefst voor een trendspiegel gaan? Ga dan voor een ronde spiegels - dé musthave van het moment. Ronde spiegels passen in vrijwel iedere badkamer en zorgen ervoor dat een ruimte optisch groter lijkt. Ideaal voor kleine badkamers!

Planten, planten en nog eens planten

Bij die mooie groene kleur die we hierboven beschreven, hoort nog iets: planten. De laatste jaren halen we steeds vaker de natuur naar binnen. Ook dit heeft weer te maken met een verandering in wonen. Mensen die bijvoorbeeld in een grote stad wonen, hebben vaak weinig groen om zich heen. Des te fijner dat er wel natuur te vinden is binnenshuis. De badkamer is de ideale plek voor mooie luchtzuiverende planten. Heb je weinig (zon)licht in de badkamer? Tegenwoordig kun je hele fraaie kunstplanten kopen. Hangplanten zijn bijvoorbeeld aan te raden in dit soort ruimtes, evenals grote kunstpalmen of neppe Monstera’s. Deze zijn vaak niet te onderscheiden van echt.

Ga voor een donkere badkamer

Is groen toch niet helemaal je kleur, maar heb je wel zin om je badkamer een nieuwe lik verf te geven? Denk dan eens aan een diepe donkere kleur. Een donkere badkamer is namelijk helemaal de trend van het moment - zelfs nu we net die donkere dagen achter de rug hebben. Hierbij kun je denken aan zwarte muren, maar ook aan donkerpaarse of hele donkerblauwe muren. We moeten het toegeven: een donkere badkamer is best gedurfd. Toch zul je zien dat het ontzettend mooi kan zijn en dat het je een fijn gevoel kan geven. Onderzoek wijst namelijk uit dat donkere kleuren in je interieur zorgen voor een soort veilig en beschermd gevoel.

Hout in je badkamer

Tot slot is er nog een interessante trend op te merken: het gebruik van hout in je badkamer. Wat hierbij opvallend is, is dat deze trend heel goed past bij de bovenstaande trends. Een houten wand of een mooie grote houten kast matcht bijvoorbeeld heel goed bij een groene badkamer of een interieur vol planten. Je kunt hout op diverse manieren toepassen in je badkamer. Zo zijn tegels met een houtlook een goede toevoeging en staat het ook te gek wanneer je gaat voor een badkamermeubel van hout. De mogelijkheden zijn divers - als je liever voor een kleinere verandering gaat, zijn houten accessoires zoals een spiegel op maat of een plantenbak van hout ook al een goede stap.

Reacties