5 tips voor het inrichten van je badkamer

Wanneer je een badkamer bouwt en vervolgens in gaat richten, is er een hoop waar je aan moet denken.

Guido van Loon 13 Januari 2022

Het inrichten van een badkamer, is dan ook zeker niet makkelijk. Om je daarom een beetje op weg te helpen, stelden we dit artikel met 5 tips om je badkamer in te richten.

1. Kies de juiste meubels

Je kunt natuurlijk helemaal niets met je badkamer zonder mooie badkamermeubels. Denk hierbij aan opbergkastjes, een mooie wasbak, een fijne spiegel, enzovoorts. Wanneer je op zoek gaat naar een badkamermeubel, is het belangrijk dat je iets kiest dat bij jouw stijl en de stijl van de badkamer past. Kies ook meubels die bij elkaar passen en ga natuurlijk voor meubels die voldoende opbergruimte bevatten voor al je spullen.

2. Ga voor strakke kleuren

Kleuren zijn erg belangrijk in een badkamer. Ga voor kleuren neutrale kleuren, zodat de badkamer mooi strak blijft en er hygiënisch uit blijft zien. Kleuren als lichtgeel geven bijvoorbeeld al snel een vieze uitstraling. Wanneer je je badkamer neutraal kleurt, kun je wel voor gekleurde accessoires kiezen, bijvoorbeeld voor gekleurde handdoeken.

3. Voldoende stopcontacten

Je denkt er misschien niet direct aan, maar een badkamer heeft voldoende stopcontacten nodig. Het is erg vervelend om een badkamer met te weinig stopcontacten te hebben. Zo heb je bijvoorbeeld waarschijnlijk een stopcontact nodig voor je elektrische tandenborstel, je föhn, of je scheerapparaat. Zorg er dus voor dat je voldoende stopcontacten hebt.

4. Een flinke doucheruimte is een must

Nog een andere grote ergernis is een te kleine doucheruimte. Een ruimte waar het water vrijwel altijd uit lekt, waar je je ellebogen tegen de wanden stoot of waar je niet even onder de waterstraal weg kunt om je haar te wassen, is enorm vervelend. Zorg er daarom voor dat je doucheruimte groot genoeg is en dat je hier makkelijk en comfortabel in kunt bewegen. Zo kun je echt genieten van je douche.

5. Goede ventilatie is onmisbaar

Het is misschien niet zo ‘sexy’ als een mooi badkamermeubel, maar het is wel broodnodig; een goede ventilatie. Zonder een goede ventilatie blijft het vocht na een douche of bad lang in de ruimte hangen. Het gaat op de muren zitten en wordt vies, waarna er schimmel ontstaat. Dat is natuurlijk absoluut niet hygiënisch, maar het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Wanneer er bijvoorbeeld zwarte schimmel ontstaat kan dat serieuze gevolgen hebben voor je luchtwegen en gezondheid. Zorg er dus voor dat je badkamer een goede ventilatie heeft in de vorm van een groot raam dat open kan, een goed ventilatiesysteem of beide.

Reacties