Foto: bathroom-g3b9b5e498_1280

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Het inrichten van een kleine badkamer kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategieën kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten en een functionele en stijlvolle badkamer creëren.

Julia 17 Juni 2023

Want ook kleine badkamers kun je super mooi en praktisch inrichten. In dit artikel delen we een paar slimme tips om het beste uit je kleine badkamer te halen. Lees dus gauw verder en ga aan de slag met jouw badkamer!

Kies voor een minimalistisch ontwerp

In een kleine badkamer is het belangrijk om te kiezen voor een minimalistisch ontwerp. Kies voor eenvoudige en strakke lijnen, vermijd overbodige decoraties en ga voor een neutraal kleurenpalet. Dit zal helpen om de ruimte er ruimer en lichter uit te laten zien. Hoe minder poespas, hoe groter het lijkt. Daarnaast heeft een minimalistische inrichting nog een groot voordeel: je kunt het makkelijker schoon houden en je bent hier dus ook minder tijd aan kwijt. Tijd die jij aan leuke dingen kunt besteden.

Optimaliseer de opbergruimte

In een kleine badkamer is voldoende opbergruimte nodig om rommel te voorkomen. Maak gebruik van wandplanken, hangende kasten of ladekasten onder de wastafel om spullen geordend op te bergen. Denk ook aan slimme opbergoplossingen, zoals een doucherek of een mandje aan de muur, om toiletartikelen en handdoeken binnen handbereik te houden zonder extra ruimte in beslag te nemen. Je hebt tegenwoordig hele mooie organizers waarmee je je hele huis kunt ordenen, wat ontzettend praktisch is in kleine ruimtes.

Kies voor ruimtebesparende sanitaire voorzieningen

Overweeg het installeren van ruimtebesparende sanitaire voorzieningen om kostbare ruimte te besparen. Bijvoorbeeld door een wastafel meubel staand te kopen, een ondiepe toiletpot of een inloopdouche zonder drempel. Deze opties zorgen voor meer bewegingsruimte in de badkamer en creëren een gevoel van ruimte. Kies een wastafel met voldoende opbergruimte zodat je hierin je spullen kunt opbergen. Dat bespaart ook weer een hoop ruimte.

Maak gebruik van spiegels en verlichting

Spiegels kunnen wonderen verrichten in een kleine badkamer. Ze creëren de illusie van diepte en reflecteren het licht, waardoor de ruimte groter en helderder lijkt. Plaats een grote spiegel boven de wastafel en overweeg het toevoegen van extra spiegels op strategische plaatsen. Zorg ook voor voldoende verlichting om de ruimte goed te verlichten en donkere hoeken te vermijden. Ga bijvoorbeeld voor ronde badkamerspiegels zwart om de badkamer op te fleuren.

Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren hebben de neiging om een ruimte groter te laten lijken. Kies voor lichte tinten op de muren, vloer en het plafond om een gevoel van ruimte te creëren. Dit betekent echter niet dat je je badkamer helemaal wit moet schilderen, zolang je maar kiest voor een lichte kleur. Voeg een vleugje kleur toe met accessoires zoals handdoeken, douchegordijnen of decoratieve items om de ruimte levendig en interessant te houden. Kleur maakt de badkamer helemaal af.

Reacties
Anderen bekeken ook