Foto: houten-badkamermeubel

Waarom kiezen voor een houten badkamermeubel?

Er zijn zoveel materialen badkamermeubelen te vinden.

Waarom zou je kiezen voor een houten badkamer meubel? Hoewel het een ontzettend fijne, warme en natuurlijke uitstraling geeft, hoeft dit nog niet direct voldoende motivatie te zijn om een houten meubel aan te schaffen. Niet iedereen is op zoek naar de ‘spa sfeer’ in zijn of haar badkamer. Waarom je toch echt zou willen kiezen voor een houten badkamermeubel, lees je hier!

1. Verschillende houtsoorten

Nu kun je denken ‘hout is toch hout’, maar niets is minder waar. Waar je een badkamermeubel van een ander materiaal vooral in verschillende kleuren kan krijgen, heeft een houten badkamermeubel net wat meer diepgang. Naast verschillende kleuren, zijn er namelijk ook verschillende houtsoorten beschikbaar. Hierdoor kan het houten badkamermeubel perfect in een spa-like badkamer, maar ook ontzettend goed in een moderne badkamer staan. De variaties zijn subtieler, en stralen hierdoor meer klasse uit. Een echte eyecatcher, dat is zeker!

2. Vochtbestendig

Veel houtsoorten zijn, hoewel je het misschien niet zou denken, grotendeels vochtbestendig. Wel hangt dit natuurlijk af van de soort hout die je kiest. Wanneer je besluit voor een massief houten badkamermeubel te gaan geef je de badkamer een ontzettend fijne, warme en natuurlijke uitstraling. Maar deze massief houten meubelstukken zijn niet 100% waterdicht. Wel kunnen ze hierdoor zeer geschikt zijn als bijvoorbeeld badkamerkast of wastafel. Laat je dus ook altijd even adviseren in de winkel over de vochtbestendigheid van een specifieke houtsoort.

3. Plaatmateriaal

Waar een massief houten meubelstuk niet bestand is tegen langdurige en overvloedig vocht, hebben meubelen van plaatmateriaal hier weer geen problemen mee. Plaatmaterialen zoals MDF en PDF worden gemaakt op basis van houtresten zoals takken en schors van naaldbomen. Deze houtresten worden samengeperst in mooie, stevige platen, waar vervolgens weer meubels van gemaakt worden. Het plaatmateriaal heeft de uitstraling van hout, maar mist natuurlijk wel net dat stukje warmte dat je krijgt van massief houten meubelstukken. Zo ziet laminaat er bijvoorbeeld ontzettend mooi uit, maar kan het nooit op tegen een echte, massief eiken vloer.

4. Laag in onderhoud

Het voordeel van houten meubelen is, indien de omstandigheden goed zijn, dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Gebruik een microvezeldoekje om de houten badkamermeubelen schoon te maken (en krassen te voorkomen) en veel meer onderhoud zal er niet nodig zijn. Zorg er natuurlijk wel voor dat de ruimte goed geventileerd is zodat de houten meubelen langer mooi blijven. Doe je het niet voor de meubelen, doe het dan voor jezelf: een goede ventilatie in huis is gewoon ontzettend belangrijk!

Reacties