Foto: 2015/haceka-vrijstaand-ligbad-op-leeuwen-pootjes-176x80.jpg

Vrijstaande baden

Tot voor zo'n honderd jaar geleden hadden we niet anders. Als je een beetje goed gesitueerd was een vrijstaande badkuip en anders de zinken teil.

Totdat de waterleiding zijn intrede deed en het water uit de muur kwam in plaats van uit de ketel. Vanaf die tijd begonnen we badkamers te maken met een douche of een ingebouwde badkuip tegen de muur. Inmiddels kunnen we waterleiding niet alleen uit de muur laten komen maar verwerken we ze ook in de vloer. Koud is het ook niet meer in onze badkamer want dankzij de CV is het overal in huis even behaaglijk. Vrijstaande baden hebben iets nostalgisch, iets lux, met links en rechts je arm nonchalant over de rand bengelend waan je je Cleopatra in je eigen badkamer.

Voor- en nadelen van een vrijstaand bad

Misschien het enige nadeel wat er van een vrijstaand bad kan noemen is dat je er voldoende ruimte voor moet hebben. Het mooiste komt hij tot zijn recht als er rondom het bad voldoende ruimte is. Voordelen zijn er des te meer:
- de badkamer oogt ruimtelijker
- een vrijstaand bad is gemakkelijk schoonmaken
- je zit niet klem met je armen tegen de muur of badwand
- vrijstaande baden zijn in hoogte verstelbaar zodat de afvoer altijd perfect correspondeert met de pootjes
- in elke gewenste stijl en meerdere formaten verkrijgbaar.

Authentiek, nostalgisch en sfeervol

Een vrijstaand bad geeft je badkamer iets authentieks en sfeervol. Je hebt er wat meer ruimte voor nodig dan voor een traditioneel muurbad maar dan heb je ook wat. Het bad in het midden van de badkamer betekent niet dat je gebonden bent aan een saai model. Doordat losse baden weer helemaal terug van weggeweest zijn heb je tegenwoordig de keuze uit tientallen verschillende baden. Megadump Tiel is een goed voorbeeld van een badkamer- en tegelspecialist die alles in huis heeft. Van eenvoudige zitbaden tot nostalgische baden op leeuwenpootjes en schitterende designbaden. Echt veel prijsverschil met een traditioneel bad is er niet en laten we eerlijk wezen; een vrijstaand bad staat toch veel chiquer?

Reacties