Foto: bad-retro-baden-van-hout

Houten bad van Baden van Hout

Een houten bad van Baden van Hout is de stijlvolle blikvanger in jouw badkamer, met eigenschappen zoals een goede isolatie en een harmonieuze uitstraling.

Een houten bad van Baden van Hout is de stijlvolle blikvanger in jouw badkamer, met eigenschappen zoals een goede isolatie en een harmonieuze  uitstraling.

Houten binnenbad

Een houten binnenbad is ideaal voor de mensen die een origineel alternatief zoeken voor metaal en kunststof. Een houten binnenbad is een oude traditie hernieuwd toegepast. In deze tijd waarin duurzaamheid en zorg voor het milieu steeds meer centraal staan, maar ook gezondheid en wellness steeds belangrijker worden, is een houten bad een goede keuze. Naast een stijlvolle blikvanger in jouw badkamer, is een houten bad heerlijk in gebruik. Hout is een natuurproduct en bezit ook de natuurlijke eigenschappen. Door de isolerende werking van het hout, blijft het water in een houten bad veel langer warm. Elke tien minuten heet water bijvullen is verleden tijd, het water in een houten buitenbad blijft zelfs uren warm. Ook straalt het hout ontspanning uit en het geeft je ook onmiddelijk dat gevoel wanneer je jezelf dompelt in het warme water.

 

Gebruik houten binnenbad

Elke boom is verschillend en de omstandigheden waaronder de bomen groeien zijn ook verschillend. Deze gegevens hebben invloed op het hout. Hout vertoont altijd enige werking, ook omdat (lucht)vochtigheid en temperatuur per dag verschillen. De baden worden in principe op dezelfde manier gemaakt als een regenton, daardoor 'lekt' het bad in het begin een klein beetje. Dat is niet erg want deze lekkage wordt door het bad zelf, na een paar dagen, weer opgelost. Doordat het hout met het water verzadigd raakt, zet het uit en houdt het bad het water vast. Om die reden moet je ervoor zorgen dat het bad altijd een laagje water van circa 10 cm bevat. Dit zorgt er voor dat de houtaansluitingen uitgezet blijven. Het beste is om na de badbeurt te zorgen dat er weer een laagje water in komt. Vlak voor de volgende keer dat je in bad gaat, laat je het restje water uit het bad lopen en vul je het bad opnieuw.

 Tweepersoons zitbad Farmer van Baden van Hout Zitbad Nostalgie van Baden van Hout 


Installatie houten binnenbad

De installatie van een vrijstaand houten binnenbad is in de meeste gevallen eenvoudiger dan van andere baden. Er hoeft bijvoorbeeld geen muurtje gemaakt en betegeld te worden. De installatie van een bad kan je laten doen door een loodgieter of een goede klusjesman. Wanneer je zelf ervaring hebt met het aansluiten van sanitair, kan je het zeker ook zelf doen. Baden van Hout geeft je dan vooraf een korte uitleg. Maar heb je geen ervaring, laat het dan door een vakman doen. Elk bad wordt geleverd met uitschroefbare stelpootjes, zodat het bad op een niet vlakke vloer allen uitgelijnd hoeft te worden. Voor de installatie worden een badstop en een pvc-afvoer met zwanenhals bijgeleverd. Voordat je het bad plaatst, dien je het bad in de bijgeleverde olie te zetten. Deze olie moet minimaal een uur intrekken. Verder is het belangrijk rekening te houden met de afvoer. Een houten binnenbad kan in bijna elke badkamer geplaatst worden. Het voordeel van een houten bad is dat het als bouwpakket geleverd kan worden. Baden van Hout zet het bad dan voor jou in elkaar. 

 

Modellen Baden van Hout

Er zijn ook verschillende modellen: zitbad Retro, twee persoons zitbad Farmer, zitbad Nostalgie, zitbad Craftsman en zitbad Nobility. Ook kan het houten bad gemaakt worden op verschillende breedten en hoogten, zo kan je rekening houden met de toegangsmaten. 

 

Meer informatie: www.badenvanhout.nl

 

Publicatiedatum: 7 september 2013 

 

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties