Foto: 201708/tips-schilderen-babykamer.jpg

5 tips voor het schilderen van je babykamer

Zijn jullie in verwachting van een lief klein hummeltje? Dan is het hoog tijd om eens na te denken over de inrichting van de babykamer.

Het inrichten van deze kamer is altijd een hartstikke leuk project waarop je je kan storten. Je creativiteit kan zich de vrije loop laten en het inrichten kan beginnen. Maar voordat je begint met de kamer vol zetten met spullen, kan je de babykamer schilderen. Daarom geven wij graag 5 tips voor het schilderen van je babykamer

#1 Kies een kleur

De kleur van een babykamer kiezen is een lastige keuze. Veel mensen onderschatten namelijk het effect dat een kleur kan hebben op de gemoedstoestand van een baby. Zo wekt de kleur rood bijvoorbeeld agressie op. De kleur blauw daarentegen zorgt juist voor kalmte en rust. Denk daarom goed na over de kleur die je gebruikt. Rustige en lichte kleuren zijn het meeste geschikt voor de babykamer.

#2 Bepaal welke muren je gaat schilderen

Het is mogelijk om alle muren van de kamer te schilderen. Maar je kan er ook voor kiezen om het accent te leggen op een of meerdere wanden. Als je hiervoor kiest is het verstandig om de wand te schilderen waar het meeste licht op valt. Als je dan kiest voor een donkere kleur die voor contrast zorg, benut je de lichtval in de kamer optimaal. Houdt er wel rekening mee dat een donkere kleur een babykamer kleiner laat voelen.

#3 Zorg voor goede ventilatie

Tijdens het schilderen is het belangrijk dat je de babykamer goed ventileert. Zo voorkom je dat de verflucht in de kamer blijft hangen. Bij sommige verfsoorten kan het ook zo zijn dat er stoffen vrij komen die slecht voor je kunnen zijn tijdens de zwangerschap. Het is beste is daarom te kiezen voor verf op waterbasis (acrylverf). Verfstoffen kunnen ook langer in de kamer blijven hangen. Dus wil je dat je kindje veilig in zijn of haar commode ligt? Laat de kamer dan 24 uur per dag ventileren. Zet een raam op een kier of een ventilatierooster open.

#4 Kies voor veilige verf

Zoals we hierboven al aangaven is watergedragen verf het beste voor een babykamer. Tijdens het verven kunnen schadelijke stoffen vrijkomen die een ongeboren kindje kwaad kunnen doen. Ben je er niet zeker van of het type verf dat je gebruikt veilig is? Laat dan iemand anders de babykamer schilderen!

#5 Wacht niet te lang met starten

Je moet niet te lang wachten met het schilderen van de babykamer. De kamer moet genoeg tijd hebben om goed te ventileren voordat je kindje er gaat slapen. Alle vrijgekomen (eventueel) schadelijke stoffen moeten de kamer verlaten. Een snelle manier om dit te doen is door de kamer te ventileren en de verwarming aan te zetten. Dit verdrijft alle schadelijke stoffen sneller.

Dit waren onze tips voor het schilderen van je babykamer. Na het schilderen op zoek naar interieur voor de kamer? Bekijk dan eens snel de Petite Amélie babykamer voor meer inspiratie!

Reacties