Een kinderkamer inrichten: een paar tips

Misschien is jouw kindje zo groot dat hij of zij echt toe is aan een kinderkamer, of ben je op zoek naar inspiratie voor een opnieuw ingerichte kinderkamer.

18 Mei 2020

Het kan ook best lastig zijn. Wat wil jouw kind en wat zijn handige en logische keuzes? Lees hier een paar tips voor het inrichten van een kinderkamer.

Nieuw meubilair

Een goede eerste stap is het vinden van mooi, nieuw meubilair. Misschien is er een bepaalde stijl waar jouw kind van houdt. Zo kun je bijvoorbeeld de bekende prinsessenkamer maken of juist een kamer met als thema de ruimte. Vraag het aan hem of haar, en richt het naar die interesses in. Koop een boekenkastje waar je zijn of haar favoriete boekjes en speelgoed in kunt plaatsen en een grotere kledingkast voor alle kleding.

Denk aan de veiligheid

Dit is erg belangrijk wanneer je een nieuwe kamer voor jouw kind gaat inrichten, zeker als het kind nog jong is. Zo moet je ervoor zorgen dat er geen scherpe hoeken zitten aan bijvoorbeeld het bed of een kast, en wil je de zekerheid dat de ramen niet zomaar open kunnen. Zorg ervoor dat de kamer helemaal veilig is.

Een lekker vloerkleed

Voor kinderen is het erg fijn om een zachte ondergrond te hebben waar ze op kunnen spelen, zitten en liggen. Leg daarom een groot, zacht vloerkleed neer waar ze lekker in kunnen spelen. Ook is het fijn dat ze dan niet met hun blote voeten op de koude vloer moeten zitten. Zo kun je er ook gemakkelijk een speelhoekje van maken: leg het kleed in de hoek en al het speelgoed daar in de buurt. Zo hebben ze een apart hoekje voor het spelen.

Creëer veel sfeer

Zeker in een kinderkamer is het belangrijk om de ruimte sfeervol en gezellig te maken. Houd het dus niet alleen maar netjes en kaal, maar hang ook leuke posters en lijstjes aan de muren en hang lampjes op. Ook een mooie spiegel op maat staat erg mooi en is ook goed voor de ontwikkeling van een kind. Maak een mooie collage van lijstjes aan de muur. Erzijn veel verschillende soorten en kleuren lijsten, zo past het in elk interieur. Je kunt verder nog andere leuke decoratie neerzetten, als een grote mooie (neppe) plant of een paar schattige beeldjes of knuffeltjes. Geef jouw kind hier ook zelf de keus in en laat hem of haar ook helpen met het indelen van de kamer.

Reacties