Foto: DIYkinderkamer-WonenNL

De 5 leukste DIY projecten voor de kinderkamer

Wanneer je de kinderkamer van jouw zoon of dochter gaat inrichten kun je jouw fantasie de vrije loop laten. Een kinderkamer mag immers kleurrijk, vrolijk en persoonlijk zijn.

Marlies 15 Maart 2023

Hoewel de winkels uitpuilen met ontzettend leuke items voor de kinderkamer, kun je er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Op deze manier kun je de kinderkamer persoonlijk maken en super leuke items voor jouw zoon of dochter zelf in elkaar knutselen. Toch net even iets specialer dan dat standaard bed of kastje van de Ikea. Er zijn genoeg te gekke DIY projecten die jij kunt doen om de kinderkamer dat WAUW effect te geven. De leukste ideeën zetten wij voor jou op een rij, zodat jij snel aan de slag kunt!

Wat is DIY

DIY staat voor Do It Yourself. Het hele concept van doe-het-zelf klussen wordt alleen maar populairder. Met het oog op duurzaamheid is het natuurlijk altijd een goed idee om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast is het ook een ontzettend leuke manier om als amateur klusser jouw creativiteit de vrije loop te kunnen laten gaan. Je bent tijdens zo’n project helemaal vrij in het maken van alle keuzes, van het materiaal tot de kleur en de uitvoering. Jij bepaalt! Op deze manier kun je een persoonlijke touch aan de kinderkamer geven en er een unieke plek van maken. Voordat je aan de slag kunt met jouw DIY project is het belangrijk dat je goed nadenkt over de uitvoering. Wat heb je allemaal nodig voordat je aan de slag kunt? Denk aan het materiaal, klusbenodigdheden zoals een hamer, schroevendraaier, schroeven zoals een houtbouwschroef en natuurlijk verf en creativiteit!

De 5 leukste DIY projecten

Hieronder delen wij de 5 leukste DIY projecten voor de kinderkamer:

Het bedhuis

Je hebt ze vast wel eens gezien de super leuke bedhuisjes voor kinderen. Het is een leuk DIY project omdat het maken eigenlijk vrij simpel is. Met een aantal houten balken, hardhoutschroeven en klusmateriaal kom je namelijk al een heel eind! Een bedhuis is de perfecte toevoeging aan de kinderkamer. Niet alleen omdat het er super leuk uitziet, maar ook omdat het de perfecte plek is om zowel te slapen als te spelen. Daarnaast zorgt een bedhuis ervoor dat de overgang van het slapen in een babybed naar een kinderbed minder eng is. Een bedhuis voelt namelijk gezellig en vertrouwd. Doordat de meeste bedhuisjes laag bij de grond zijn kunnen kinderen makkelijk in- en uit het bed klimmen en is er minder valrisico.

Houten opberg box

Hoe groter de kinderen worden, hoe meer speelgoed er verzameld wordt en hoe meer er gespeeld wordt in de slaapkamer. Spelen en kleine kinderen gaat vaak gepaard met een hoop rommel. Door zelf aan de slag te gaan met het maken van een houten opberg box voor de kinderkamer kun jij al het speelgoed snel en efficiënt opruimen. Koop een aantal leuke kussentjes voor op de opberg box zodat hij ook meteen gebruikt kan worden als bankje. Dubbel plezier!

Gepersonaliseerde kledinghaakjes

Naast speelgoed zijn kleren ook vaak een echte rommelmaker in de kinderkamer. Dit kun je eenvoudig oplossen door gepersonaliseerde kledinghaakjes te maken. Gepersonaliseerde kledinghaakjes kun je heel eenvoudig maken door schroeven door een houten stokje te draaien en er aan de andere kant een leuk figuur op de plakken. Is jouw zoon of dochter helemaal gek van Frozen of auto’s? Plak er een leuke Olaf of een toffe auto op. Ziet er super leuk uit en de kleren worden in de toekomst vast en zeker sneller opgeruimd.

Het creëren van een magnetische muur 

Een super simpel DIY project voor de kinderkamer is het creëren van een magnetische muur of een krijtmuur. Een krijtmuur of magnetische muur kun je maken door simpelweg krijtverf of magneetverf op een deel van de muur of op een duur te smeren. Vervolgens kunnen je kids aan de slag met leuke kleurtjes, krijt of magneten. Hoe leuk is dat!

Een schommel in de kinderkamer

Kinderen vinden het vaak heerlijk; uren schommelen in de speeltuin. Wat nou als je zo’n leuke schommel ook in de kinderkamer kunt maken! Let er bij het bevestigen van de schommel op dat het plafond sterk genoeg is om voldoende gewicht te kunnen dragen. Is jouw zoon of dochter na een paar jaar uitgekeken op de schommel? Dan kun je deze gemakkelijk verwijderen en de gaten vullen met muurvuller. Gemakkelijker en leuker wordt het niet.

Met bovenstaande tips creëer jij zelf een echte eyecatcher in de slaapkamer van jouw zoon of dochter. Pas maar op want dadelijk komen ze hun kinderkamer niet meer uit!

Reacties
Anderen bekeken ook