Foto: 2022/Wat-je-moet-regelen-voordat-je-kind-wordt-geboren.jpg

Wat je moet regelen voordat je kind wordt geboren

Een baby op komst? Wat leuk! Maar er komt wel het een en ander bij kijken. Zorg ervoor dat alles goed is geregeld voordat je kind wordt geboren.

Guido van Loon

Zo kan je tenminste lekker relaxen en alle aandacht bij je kind houden als het is geboren.

Een vluchtkoffer inpakken

Een vluchtkoffer is een koffer of tas die ingepakt is en klaar staat om mee te nemen als de vrouw in het ziekenhuis moet bevallen. Veel baby’s in Nederland worden in het ziekenhuis geboren. Houd er altijd rekening mee dat je baby in het ziekenhuis geboren kan worden. Doe dit door een vluchtkoffer te pakken. Je wilt namelijk niet bezig zijn met het inpakken van een tas of koffer als de weeën al bezig zijn. In de vluchtkoffer stop je kleren voor de ouders en de baby, toiletartikelen en pyjama’s.

Kinderkamer

Zorg ervoor dat de kinderkamer helemaal in orde is voordat het kind wordt geboren. Bedenk van te voren wat je budget is voor de kinderkamer. Stel een lijst op met meubels die je nodig hebt voor de kinderkamer, zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Meubels die bijvoorbeeld op je lijstje thuishoren zijn: een wiegje, een commode, gordijnen, een kledingkast, een nachtlampje, planken en een stoel om bij je kind te zitten en borstvoeding te geven. In plaats van een stoel kan je ook een poef kopen. Dit kan nog comfortabeler zijn om een langere periode op te zitten. Verder moet je een babyfoon kopen, zodat je je baby ook in de gaten kunt houden vanuit een andere kamer. Zorg er ook voor dat de babykamer veilig is.

Wees goed geïnformeerd

Zorg dat je genoeg informatie hebt over hoe je een baby moet verzorgen. Er komt namelijk veel bij kijken. Lees bijvoorbeeld een aantal informatieve boeken over een bevalling en over het verzorgen van een baby. Het kan namelijk een echte topsport zijn. Verder kun je jezelf en je partner inschrijven voor een zwangerschapscursus. Dit zorgt ervoor dat je goed op je partner bent ingespeeld wat betreft de bevalling en opvoeding van de baby. Ook kun je de verloskundige voor informatie vragen wat betreft de verzorging van de baby. Verder is het aan te raden om je eigen ouders te vragen voor informatie over de opvoeding van een baby.

Voordat je dus lekker kunt genieten van je baby is er nog een aantal dingen die je moet regelen. Begin hier op tijd mee, zodat je niet te veel in de stress hoeft te schieten.

Reacties