Foto: Onderzoekbabyfoons

63 procent van babyfoons met camera onvoldoende beveiligd

Maar liefst 63,3 procent van gebruikers van een babyfoon met camera heeft deze onvoldoende beveiligd. 

Dit blijkt uit onderzoek van Bedden.nl, waarbij 1.360 Nederlanders werden ondervraagd. De online beddenwinkel onderzocht onder andere welke beveiligingsmaatregelen consumenten zelf treffen om het risico op hacks te verkleinen.

Onvoldoende beveiligingsmaatregelen

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 28,8 procent van de ondervraagden, die de afgelopen vijf jaar een babyfoon met camera gebruikten, een apparaat gebruikte dat geheel niet beveiligd was. 32,6 procent gaf aan dat zij de babyfoon ter beveiliging alleen hadden aangesloten op een beveiligd wifi-netwerk, wat over het algemeen ook onvoldoende beveiliging biedt.

80 procent stelt geen zelfgekozen wachtwoord in

Het belang van een sterk, zelfgekozen wachtwoord is de afgelopen jaren via diverse media en beveiligingsonderzoekers onder de aandacht gebracht. Toch blijkt dat slechts een op de vijf gebruikers van een babyfoon met camera die verbinding maakt via een wifi-verbinding, daadwerkelijk een zelfgekozen wachtwoord instelt.

Populair onder oudere verzorgers

Van alle respondenten die in de afgelopen vijf jaar een baby hebben verzorgd, maakte 44,7 procent gebruik van een babyfoon met camera. In de leeftijdscategorie ‘35 jaar en ouder’ maakte 46,7 procent gebruik van een babyfoon met camera, terwijl dit percentage onder de verzorgers in de leeftijdscategorie ‘34 jaar en jonger’ 39,1 procent is.

Bekijk de volledige onderzoeksresultaten en een checklist voor het beveiligen van een babyfoon met camera op: www.bedden.nl/blog/babyfoon-onderzoek

Reacties