Woontrend: Scandinavisch

Al jaren een favoriet; het Scandinavische interieur. In dit artikel lees je meer over deze populaire woonstijl!

Denk je aan een Scandinavisch interieur, dan denk je aan houten meubels, lichte kleuren en aaibare materialen. Geen wonder dat deze woonstijl al jaren zo populair is! Ben jij benieuwd wat deze interieurstijl inhoudt en hoe je hem in huis haalt? Lees dan gauw verder. 

Natuurlijk wonen

De Scandinavische woonstijl haalt veel inspiratie uit de Noord-Europese natuur. In deze landen bestaan veel ongerepte bossen, daardoor zie je veel hout terugkomen in een Scandinavisch interieur. Denk bijvoorbeeld aan een grote houten eettafel, houten eetkamerstoelen of houten kasten. Vaak is dit een lichte houtkleur, maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker donkere houtkleuren in de Scandinavische woonstijl. Dit is gebasseerd op de donkere bossen en beperkte zonuren in Noord-Europa. Combineer het donkere hout met andere natuurlijke elementen, zoals mossige groenkleuren en de zachte stoffen teddy en wol, en creëer een Scandinavisch interieur dat helemaal van deze tijd is. 

Strakke lijnen of organische vormen

Dat kan in een Scandinavisch interieur allebei. Zo kun je strakke lijnen in huis brengen met een grote vierkante tafel en moderne kasten. Doorbreek de rechte lijnen met een salontafel en bijzettafel met een organische vorm. Deze vormen doen weer denken aan de rivieren van de Scandinavische natuur en zijn ook ontzettend populair!

Lichte kleuren

Witte, grijze en beige tinten voeren de boventoon in de Scandinavische woonstijl. Omdat in de Noordelijke landen de zonuren beperkt zijn is het belangrijk dat het in huis juist licht is. Ben je echt een fan van kleur? Ga dan voor pastel kleuren, zoals zachtroze, ijsblauw of pastelgroen. 

Dit was de Scandinavische stijl in een notendop. Ben je enthousiast geworden en wil je op zoek gaan naar Scandinavische meubels? Neem dan een kijkje op onze website, of kom langs in onze showroom in Wijchen!