3 x tips kopen van een nieuwe bank

Yes! Je gaat een nieuwe bank kopen. Maar waar moet je beginnen? Wij delen vandaag 3 handige tips voor de aanschaf van je nieuwe bank.

1. Bepaal vooraf goed de afmetingen

De ruimte van de woonkamer bepaalt het formaat van de meeste geschikte bank. Heb je een grote ruimte dan kan een mooie ruime hoekbank de perfecte oplossing zijn. Heb je een wat kleiner interieur, dan staat een mooie 3-zitsbank weer iets beter. Tip! Voeg een hocker aan het geheel te voor een extra zitplek. Wil je dat de kamer wat ruimer oogt, zorg er dan voor dat de bank niet van volledig tegen de muur aan staat. Zo creëer wat lucht en dat oogt wat ruimtelijker. Een favoriet van onze collectie zijn de prachtige banken van Baenks.

2. Ga voor een elementenbank


Kun je niet kiezen of wissel je vaak van indeling dan is een elementenbank echt iets voor jou! Een elementenbank bestaat uit verschillende onderdelen die samen of apart kan plaatsen. Zo kun je de samenstelling van de bank elke dag weer anders plaatsen. Zoals de prachtige Baenks bank Chueca.

3. De uitstraling

Van een bouclé bank tot knalroze velvet banken, de keuze in kleuren en stoffen is eindeloos. Een bank is vaak een behoorlijke aankoop, dus hou ook rekening met trendgevoeligheid. Kies voor een tijdloze bank die nog jaren mooi staat. Wat is je woonstijl? Heb je huisdieren? Kinderen? Het speelt allemaal mee. Heb je een