Profielfoto van Creon Kozijnen
Creon Kozijnen
Sluisweg 2B, 3371 EV Hardinxveld-Giessendam

Veel licht door een schuifpui

De toevoeging van een schuifpui laat een ruimte er meteen anders uitzien.

De juiste schuifpui kopen

Een schuifpui kopen heeft een positief effect op de uitstraling en de hoeveelheid licht in je woning. Het is dan ook goed te begrijpen dat een schuifpui bij veel mensen op het verlanglijstje staat. Ben je benieuwd geworden naar de voordelen van een schuifpui kopen? In dit artikel vertellen we je meer over de schuifpui.

Een schuifpui geeft een lichte uitstraling
Met een schuifpui verbind je binnen met buiten. Hoewel een raam hiervoor ook geschikt is, is het effect met een schuifpui nog duidelijker. Een schuifpui bestaat namelijk uit een groot glazen oppervlak dat doorloopt tot aan de grond. Hierdoor heb je een onbeperkt zicht naar de tuin. Er komt op deze manier dan ook veel meer licht binnen in de woning. Je krijgt een natuurlijke lichtinval, waardoor je zelfs in huis nog kunt genieten van het zonnetje buiten. Je zal zien dat je woning er hierdoor heel anders uit zal gaan zien. De ruimte oogt meteen een stuk groter, omdat nu ook de tuin bij het interieur betrokken wordt.

Ruimte besparen met een schuifpui
Veel mensen willen de tuin beter bij de woning betrekken. Vaak wordt er dan gedacht aan klapdeuren of een schuifpui om dit mogelijk te maken. Een schuifpui kopen kan een betere keuze zijn wanneer je zo veel mogelijk ruimte wilt besparen. Klapdeuren worden namelijk open geslagen, waardoor je rekening moet houden met de draairichting van de deuren. Een schuifpui schuift opzij, waardoor dit probleem verholpen wordt. Tijdens het proces van een schuifpui kopen kun je zelf kiezen waar de opening moet komen. Je kunt kiezen tussen een opening aan de linker- of rechterkant. Hierdoor kun je zelf de meest praktische looproute in jouw woning bepalen.

Een schuifpui naar wens uitkiezen
Wanneer je op zoek gaat naar een schuifpui kun je kiezen uit aluminium of kunststof. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en zijn onderhoudsvriendelijk. Bij een kunststof schuifpui kun je kiezen tussen Premidoor (hef schuifpui) en Premiline (schuifraam). Premidoor is geschikt voor grotere afmetingen en is zelfs beschikbaar als een dubbele schuifpui. Premiline is een betere keuze wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt en een schuifpui van een kleiner formaat wilt nemen.
Ga je liever voor aluminium? Dan kun je de keuze maken tussen verschillende systemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Visoglide en Ultraglide voor aluminium schuifpuien. Visoglide is geschikt voor schuifpuien met niet al te grote afmetingen. Wanneer er sprake is van grote, zware onderdelen dan kun je beter kiezen voor Ultraglide om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een schuifpui kopen 
Wil je meer licht in huis halen met een schuifpui? Dan kun je eens kijken naar de mogelijkheden van online een schuifpui kopen. Je kunt een schuifpui kopen die speciaal op maat gemaakt is, zodat deze perfect past bij de afmetingen van jouw woning. Er is de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende kleuren, glassoorten en schuifrichtingen. Zo heb je de vrijheid om de schuifpui aan te passen aan jouw wensen, zodat je nog meer kunt gaan genieten van een schuifpui in huis.