Online woonwinkelen: 5 tips

De dagen worden alweer wat langer, en de temperatuur stijgt ook steeds vaker boven de 10 graden. De lente komt eraan!

24 Maart 2020

Tijd om je interieur weer eens een make-over te geven. Waar in de winter vaak nog warme, donkere kleuren overheersen, mag het voor de lente en de zomer allemaal wel weer wat vrolijker en luchtiger. Maar heb jij zin om naar een woonboulevard te gaan met te weinig parkeerruimte, mensenmassa’s en geen beschikbaar personeel als je een vraag hebt? Nee, wij ook niet. Neem dus je gemak, en kruip lekker met je laptop, tablet of smartphone op de bank. Hieronder lees je vijf tips voor online woonwinkelen.

Je budget bepalen

Voordat je online inspiratie op gaat doen en start met online woonwinkelen, is het verstandig je budget te bepalen en te beoordelen wat prioriteit heeft. Het is het handigst om als eerste datgene te kopen dat je het meest hard nodig hebt, of dat het meeste sfeer in een keer aan je woning geeft. Wat dit is, is afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Bedenk ook dat je droominterieur samenstellen tijd kost. Slechts enkelen slagen in een keer. Doe je eerst een grote aankoop, dan kun je vervolgens nog even doorsparen voor een andere grote aankoop.

Betalen met een creditcard

Heeft een online winkel een tijdelijke aanbieding die je echt niet aan je voorbij kunt laten gaan, maar is je budget niet toereikend? Vraag dan een creditcard aan om je aankopen toch mee te kunnen betalen. Bijkomend voordeel is dat een creditcard vaak een aankoopverzekering heeft. Hiermee zijn alle aankopen die je met de creditcard doet voor een bepaalde periode (afhankelijk van de kaart 90 dagen tot een jaar) verzekerd tegen vermissing, diefstal of beschadiging. Je kan hiervoor ook best even je creditcard vergelijken , zodat je zeker bent van de laagste kosten.

Onderzoek doen naar het materiaal en de kleur

Het nadeel van online woonwinkelen is dat je de materialen niet in het echt kunt voelen en zien. En soms is het heel lastig om de precieze kleur van iets goed op de foto te krijgen, waardoor een foto misleidend kan zijn. Heb je iets op het oog? Zoek dan eens in een andere fysieke winkel naar het materiaal. Als je bijvoorbeeld weet welk houtsoort het betreft, kan het handig zijn eens langs de bouwmarkt te rijden om het desbetreffende houtsoort te voelen en zien.

Een plattegrond of virtuele sfeerimpressie maken

Als je online nieuwe spullen voor je interieur wil kopen, kan het lastig te bepalen zijn hoe het resultaat eruit zal komen te zien. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse gratis designprogramma’s te vinden waar je plattegronden en zelfs 3D-ontwerpen kunt maken.

Het retourbeleid checken

Iets dat je online koopt, kan uiteindelijk in de realiteit toch niet helemaal zijn wat je ervan verwacht had. Check daarom voordat je overgaat tot aanschaf eerst goed het retourbeleid. Kijk onder andere of je zaken wel kunt retourneren of ruilen, en tegen welke voorwaarden. Zo kun je op maat gemaakte meubels bijvoorbeeld niet zomaar ruilen. Let er daarnaast ook op of je verantwoordelijk bent voor de kosten van het terugsturen van iets.

Reacties