Koop de mooiste vintage schatten online

Online shoppen heeft een ware boost gekregen de afgelopen jaren.

Guido van Loon 19 December 2021

We kopen steeds meer online; cadeautjes, boeken, boodschappen en zelfs woonkamer meubels via een vintage webshop. Want ja, vintage schatten zijn gemakkelijk op internet te vinden.

Online vintage design kopen

Je kan natuurlijk allerlei veilingen, bazaars en kringloopwinkels afstruinen naar dat ene vintage meubelstuk waarmee je je studeerkamer of woonkamer compleet maakt. Dit kost natuurlijk veel tijd. Als je immers weet waar je moet beginnen. Waarom zou je veel tijd verspillen als je in een vintage webshop alles kan vinden? Een goede vintage webshop fungeert als een soort marktplaats waarbij kopers en verkopers samenkomen om de mooiste schatten van eigenaar te doen wisselen. Op zo een vintage webshop weet je ook zeker dat verkopers hun aangeboden spulletjes op waarde weten te schatten.

Betrouwbare website

Hoewel online shoppen heel gemakkelijk is, moet je wel opletten of je bij een betrouwbare site je nieuwe of vintage spulletjes koopt. Een goede webshop heeft kopers (en soms ook verkopers) die graag een review achterlaten over de service die geleverd is. Lees daarom de reviews door. De goede en de slechte. Zo kun je het beste bepalen of je een goed gevoel hebt bij de webshop of niet. Op ‘Over ons’, ‘Veel gestelde vragen’ en nieuwspagina’s kom je tevens veel te weten over de vintage webshop.

Is het echt vintage

Op een betrouwbare vintage webshop weet je zeker dat de producten die verkocht worden ook echt vintage zijn. Bij twijfel kun je altijd nog een internet zoektocht erop los laten of de verkoper vragen naar meer informatie. Kies je voor een betrouwbare webshop, dan weet je dat de verkoop goed begeleid wordt. Vintage meubels zijn overigens vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, ijzer, leer en katoen.

Vraag het de verkoper

Overigens is het toch goed, voordat je tot een aankoop overgaat, om bepaalde zaken bij de verkoper te checken. Zo kun je – als dit niet goed is aangegeven bij een foto – vragen om het formaat van een vintage eettafel of kast. Je mag natuurlijk ook vragen of er eventuele krasjes of barstjes te zien zijn op het materiaal. Zo een kras kan een stoel, tafelblad of kast natuurlijk meer karakter geven, maar het is wel fijn om dat van te voren te weten.

Slimme zoektips

Stel: je bent op zoek naar een art nouveau lamp met bloemetjes. Via een zoekmachine op internet kun je de zoektocht beginnen met ‘art nouveau lamp bloemen’. Je krijgt dan vaak een heel scala aan foto’s te zien met bijbehorende websites. Let dan in de omschrijving of het gaat om een echte vintage lamp of om een lamp in vintage ‘stijl’. In een goede omschrijving wordt dat er namelijk bijgezet. Je kan ook op de periode zoeken, zoals ‘lamp 1910 bloem’. Dan krijg je weer andere lampen te zien en vaak zijn dit dan de echte antieke, vintage lampen. Wees dus creatief met zoekwoorden. Ook als je al een fijne vintage webshop hebt gevonden.

Gebruik social media

Instagram en Pinterest zijn de perfecte fotowebsites om vintage meubelen te bekijken. Kenners weten veel te vertellen over hun aanwinsten en vinden het vaak leuk als je dan openlijk of via DM vragen stelt. Op die manier vergaar je extra kennis voordat je via een vintage webshop op zoek gaat naar je nieuwste vintage aanwinst.

Bepaal een goede prijs

Aan echt mooie vintage meubels en woonaccessoires hangt natuurlijk een prijskaartje. Het is aan jou of je dat wil betalen of niet. Soms kun je bieden op een vintage pronkstuk. Zo kun je zelf bepalen wat je zou willen betalen voor een vintage eettafel of een tafellamp. Een goede prijs kun je bepalen door even rond te zoeken op internet; wat vragen andere verkopers voor een vergelijkbaar vintage meubelstuk bijvoorbeeld.

Vintage in je interieur

Vintage design is helemaal in. Het heeft immers karakter, omdat het de tand des tijds heeft doorstaan. Hiervoor hoef je echt je hele huis niet te restylen, want met enkele vintage blikvangers geef je je woning net even een andere uitstraling. Geen wonder dat we vaak op zoek zijn naar een nieuwe vintage schat om de kamer meer elan te geven.

Veel plezier met shoppen

Als je kiest voor een betrouwbare, goede vintage webshop dan weet je ook dat je aanwinst op een goede, betrouwbare wijze wordt verzonden. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om je nieuwe vintage schat na aankoop bij een vintage webshop zelf op te halen.

Reacties