Meubels worden tegenwoordig vaker online gekocht

Nederlandse consumenten kiezen steeds vaker voor het online bestellen van producten. Vroeger ging het hierbij voornamelijk om cadeaus en elektronica.

Guido van Loon 06 December 2021

Inmiddels is ook het online bestellen van kleding en de boodschappen heel normaal geworden. Ook een tv meubel of eettafel wordt vaker online aangeschaft merken verkopers. Opvallend, omdat consumenten deze in het verleden vaak eerst in de winkel wilden bezichtigen. Het past bij het feit, dat veel huishoudens de afgelopen anderhalf jaar hebben gebruikt om het interieur in huis te vernieuwen. Lange tijd hadden zij de mogelijkheid niet om woonwinkels te bezoeken, daar deze met tijdvakken werkten of de deuren helemaal gesloten hielden. Het maakt dat consumenten niet anders konden dan hun meubels online te bestellen.

Stoelen, banken en fauteuils wel in de winkel gekocht

Niet alleen meubels worden online besteld. Waar een tv kast online kopen populair is, geldt dat bijvoorbeeld niet voor banken en fauteuils. Bij het kiezen van een bank wordt niet alleen naar het uiterlijk hiervan gekeken. Het comfort wat de bank of stoel biedt is minstens zo belangrijk. Om deze reden worden dergelijke meubels vaak wel in een fysieke winkel aangeschaft.

In december massaal naar de meubelboulevard

Veel mensen kopen dergelijke meubels in de laatste maanden van het jaar. Voordeel hiervan is dat je als consument profiteert van een aantrekkelijke eindejaarskorting bij veel woonwinkels. Woonboulevards vervangen de oude collectie voor de collectie van 2022. Om te voorkomen dat ze lange tijd met meubels uit het oude assortiment blijven zitten, worden deze met hoge kortingen aangeboden.

Voordelen van het online kopen van producten

Het is niet voor niets dat consumenten producten vaker online bestellen. Ze profiteren van het feit dat het aanbod online veel ruimer is. Je hebt keuze uit producten bij verschillende winkels, in plaats van dat je deze fysiek bij langs moet gaan. Daarbij is het mogelijk om producten van verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Welk product wordt tegen de laagste prijs aangeboden? Van welk product is de kwaliteit het beste? Enzovoorts. Het vergelijken van meubels en andere producten is makkelijker geworden. Niet onbelangrijk; je bespaart veel tijd door nieuwe meubels online te kopen.

Ontlopen van de massa in een winkelstraat

De laatste anderhalf jaar komt hier nog bij, dat men de massa in de winkelstraat het liefst ontloopt. Immers, in winkelstraten is het soms lastig om afstand tot elkaar te houden. De kans op een besmetting met het coronavirus neemt hiermee toe. Zeker dit najaar, nu het aantal besmettingen sterk is opgelopen tot ver boven de 10.000 per dag. Het is nog onzeker of het in december überhaupt mogelijk is om vrij door de woonboulevard te lopen. Mogelijk werken winkels straks weer met tijdvakken.

Reacties