Foto: online-design-meubels-kopen-voordelen-nadelen

De voor- en nadelen van online designmeubels kopen

Alles is online te koop, dus ook designmeubels. Ontdek waar je op moet letten als je online designmeubels wilt kopen.

Guido van Loon

Ben je op zoek naar nieuwe meubels en zie je het niet zitten om, zeker in deze corona-tijd, door overvolle meubelboulevards te lopen? Dan zijn er gelukkig online genoeg mogelijkheden voor je. En wat we zien is dat met name design meubels steeds vaker online gekocht worden. Uiteraard zijn er allerlei redenen te verzinnen om je designstoel of tafel 'gewoon' in een winkel te kopen in plaats van online. 'Is het betrouwbaar?', 'Wordt het wel geleverd?', 'Waar kan ik naar toe met klachten?'.
Tegenwoordig zijn er echter steeds meer webshops betrouwbaar zijn, over een goed assortiment beschikken én veel waarde hechten aan service. Een goed voorbeeld van een webshop met prachtige designmeubels is Solfelt. Maar uiteraard begrijpen we dat je aarzelt om deze stap te zetten. Daarom zetten wij alle voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen van online designmeubels kopen

1. Het is makkelijk

Op elk gewenst moment van de dag kun je gaan winkelen, 24/7. Je hoeft niet te wachten en er zijn geen opdringerige medewerkers. Je kunt rustig alles afstruinen en je keuze maken.

2. Het is veel sneller

Je zoekt, klikt en klaar. Dat is een stuk sneller dan van meubelzaak naar meubelzaak rennen. En de tijd die je wint kun je weer gebruiken voor andere, leuke zaken. Een win-win situatie.

3. Echt goede service

Er is webshops veel aan gelegen om goed voor jou als klant te zorgen! Slechte beoordelingen en recensies zijn namelijk funest. Daarom gaan juist webshops (en zeker de goede) net even een stap verder voor hun klanten.

4. Uitgebreid assortiment

Online zijn de mogelijkheden eindeloos. Vaak vind je bijna complete collecties kleuren, producten en modellen van verschillende merken. Zo heeft Solfelt een uitgebreide collectie van het designmerk Eichholtz.

5. Eenvoudig prijzen vergelijken

Doordat het aanbod zo groot is kun je heel eenvoudig de beste actie en scherpste prijzen naar voren halen. Daarnaast zorgt het gebrek aan een fysieke showroom vaak sowieso al voor een scherpe prijs. Ook zit vaak het installeren van meubels bij de prijs in of is het onderdeel van een actie. Het loont dus zeker om dit goed uit te zoeken.

Nadelen van online designmeubels kopen

1. Lastig uitproberen

Het is soms lastig dat je het meubel van jouw keuze niet kunt uitproberen. Je wilt er op kunnen zitten of het live kunnen zien. Overigens is het tegenwoordig wel steeds vaker zo dat online webshops ook over een fysieke showroom beschikt.

2. Past het in je interieur?

Als je het designmeubel niet in het echt kunt zien, betekent dit ook dat je niet soms lastig kunt inschatten hoe het er in jouw woonkamer uitziet. Gelukkig zien we meer en meer apps waarmee je virtueel het meubel van jouw keuze in je interieur kunt plaatsen en beoordelen.

3. Lastig retourproces?

Bevalt je aankoop toch niet? Dan kan het zijn dat het retourneren lastiger is (of lijkt) dan bij een fysieke winkel. Maar zoals we eerder al aangaven, zijn steeds meer webshops juist ingericht op een goede service, en het retourproces is hier natuurlijk een belangrijk onderdeel van.

Al met al wordt een designmeubel online kopen dus steeds eenvoudiger.

Reacties