Foto: 2022/5-tips-voor-het-online-kopen-van-meubilair.jpg

5 tips voor het online kopen van meubilair

Online winkelen is het nieuwe normaal. Maar meubilair online kopen kan spannend zijn. Wij geven 5 tips.

Guido van Loon

En hoewel het een goed idee is om papieren handdoeken en je multivitaminen bij herhalingsbestelling te krijgen, zijn er enkele delen van het huis die de meeste mensen een beetje intimiderend vinden. Meubilair kan een vrij grote aankoop zijn voor een huis, en ongezien winkelen kan, kortom, ontmoedigend zijn. Hoewel de showroom-ervaring velen aanspreekt, moet je misschien naar het web gaan om de beste opties, merken en ontwerpen te krijgen, tenzij je in designmekka's zoals New York of Los Angeles woont. En net als iets online kopen, kan de tijd nemen en de juiste details het verschil maken tussen een deal en een ramp als je design meubelen op het internet aanschaft. 

1. Haast je niet

Dit is van cruciaal belang voor de tijdlijn van je project. Hoewel sommige merken voorraad in een magazijn hebben liggen die klaar zijn om te verzenden, kunnen nabestellingen plaatsvinden en sommige duurdere lijnen worden uitsluitend op bestelling gemaakt. Designmerken van over de Atlantische Oceaan of over de hele wereld kunnen ook langere doorlooptijden hebben. Geef jezelf voldoende tijd, of werk samen met een productspecialist om ervoor te zorgen dat je op zoek bent naar artikelen die je snel kunnen bereiken.

2. Ken de winkel

Hoezeer je ook twijfelt aan de korting in het groezelige magazijn, wees wantrouwend voor gewetenloze websites. Net als een prachtige showroom in het designdistrict, duidt een goed ontworpen website zoals die van Musthaves doorgaans op een serieuze retailer. Illegale operaties investeren zelden in de dure en tijdrovende infrastructuur van goed, aangenaam webdesign. Houd ook een oogje in het zeil voor branchecertificeringen en aarzel niet om dit bij dat bureau te verifiëren als je twijfels hebt. 

3. Krijg monsters

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste wat je kunt doen. Geen twee monitoren geven gegarandeerd exact dezelfde kleur weer, daarom alleen al is het van belang om monsters te krijgen voordat je online de meubels koopt. Zodra je een stuk vindt dat je bevalt, werk je samen met je productspecialist om monsters naar je te laten verzenden en deze in je ruimte te testen. Kleur is niet de enige factor; zorg ervoor dat de aanraking en het gevoel ook aan je normen voldoen.

4. Beperk je opties

Er zijn veel opties op de markt en de variëteit kan overweldigend zijn. Wees niet bang om je opties te verminderen. Door je huiswerk te doen en je parameters te kennen, bespaar je het jagen door eindeloze pagina's met opties. Op deze manier zul je sowieso minder tijd kwijt zijn aan het kopen van meubilair op het internet.

5. Plan en visualiseer

Het internet heeft een grappige manier om meubels groter of kleiner te laten lijken dan ze in het echt zijn. Als je eenmaal een stuk hebt dat je leuk vindt, kun je er het beste mee spotten. We hebben ontdekt dat het markeren van de voetafdruk op de vloer de beste methode is. Het is een snelle en effectieve manier om je een idee te geven van hoe het stuk in je ruimte zal staan.

Reacties