Foto: Zenplanten-Zucht-groen

Zenplanten... zucht

Tot rust komen door naar planten te kijken. Klinkt gek, maar werkt echt.

Groenkleuren stimuleren je hersenen om minder van het stresshormoon cortisol aan te maken. En een beetje meer zen in ons leven kunnen we allemaal wel gebruiken. Hiervoor hoef je echt niet helemaal naar een yoga retreat op Ibiza af te reizen, je kunt dit gewoon in je eigen woonkamer doen. Dus: ga zitten. Kijk. En wordt helemaal zennnn.

Is this real?

Je gelooft bijna niet dat ze echt zijn. Deze prachtige miniatuurbomen. Breng ze zelf in model door de takken en wortels te snoeien of de boom in jouw gewenste richting te laten groeien. Het is even priegelen, maar zo kun je meteen je geduld op de proef stellen. Eigenlijk is bonsaikunst de kunst van het weglaten. Hoe toepasselijk is dat?

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Naar dit kleine kunstwerkje blijf je kijken. De Ficus Ginseng heeft een grillig gevormde stam met daaraan stevige, ovale en glimmende blaadjes. Voordat deze plant in jouw woonkamer belandt, heeft hij al een heel leven achter de rug. De wortels van de kamerplant worden gekweekt in China en Maleisië. Hier groeien ze zo’n 15 jaar voordat ze in geïmporteerd worden naar Nederland en verder afgekweekt. En dat zie je. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt.

Lucky bamboo

Deze plant groeit rustig in je woonkamer en brengt harmonie en geluk. Zijn naam en heldergroene bamboe-look brengen je op het verkeerde spoor. Want stiekem is de Geluksbamboe geen bamboeplant, maar een lid van de drakenboomfamilie (Dracaena). Deze zenplant – met zijn rechte of spiraalvormige takken – komt solo het best tot zijn recht. Deze plant verlangt weinig van je, in ruil krijg je er veel voor terug. Lucky you.

Zen of niet, met deze groene zen-brengers houd jij je huis de hele zomer in balans.

Voor meer inspiratie over de zenplanten, ga naar Mooiwatplantendoen.nl.

Reacties