Foto: woonaccessoires-haal-de-natuur-in-huis

Woonaccessoires: haal de natuur in huis

Altijd al gedroomd van wonen in een bosrijke omgeving, maar wil je wel in de stad wonen? De oplossing is eenvoudig: breng de natuur naar je toe!

Je kunt op verschillende manieren de natuur in huis halen. Wij laten je zien hoe je dit seizoen letterlijk jouw huisje met boompjes en beestjes vult!

Back to nature

Voordat we overgaan op de boompjes en de beestjes, begint de natuur in huis halen bij het kiezen van de juiste materialen. Er zijn vele soorten natuurlijke materialen die je kunt laten terugkomen in je interieur en waar je alle kanten mee op kunt. Met grof materiaal, zoals steigerhout of sloophout, krijgt je interieur een stoere look. Ga voor robuuste houten meubels en woonaccessoires of voor natuurlijke prints, zoals designbehang met sloophoutprint. Liever een subtiele natuurlijke touch in huis? Kies dan voor materialen als kurk, riet en wol.

Into the woods

Ben je nog steeds aan het bomen over hoe je de natuur in huis kunt halen? Denk dan eens aan… bomen! Met gave prints van bomen of objecten in de vorm van een boomstam waan je jezelf helemaal in het bos. Wat dacht je bijvoorbeeld van de leuke muurstickers in de vorm van een boom van KEK Amsterdam? Net echt, zonder dat het ruimte inneemt!

Beestenboel

Nadat het huisje is gevuld met natuurlijke materialen en boompjes, ontbreekt er nog één ding: de beestjes! En nee, dan hebben we het niet over de opgezette dieren die jagers vroeger in hun huis tentoonstelden. Met aaibare stoffen en levensechte fotoprints, zoals de sierkussens van het Deense By Nord, creëer je een subtiele, gezellige beestenboel in je interieur. De schattige dierenvriendjes op de muur zijn vooral erg leuk voor in de kinderkamer.

Bekijk hier meer tips over hoe je de natuur in huis haalt!

Publicatiedatum: 27 september 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties