Foto: winterbloeiers - thegardners

Wonderschone winterbloeiers

Voor wie niet kan wachten tot het weer lente is: neem in februari de winterbloeiers in huis.

De primula, asbloem en jasmijn kunnen allemaal tegen de gloeiende kachels die voor een droog klimaat in huis zorgen.

 Ondanks, of misschien dankzij, de verschillende vormen van deze winterbloeiers, zijn ze heel goed met elkaar te stylen. Zo zijn de asbloem en jasmijn bijvoorbeeld in het wit of in pastelkleuren beschikbaar voor een volledig in sync interieur. Voor een uitbundiger geheel, kies voor primula’s – deze zijn er in allerlei knalkleuren. Als de bloemen van de primula ouder zijn, krijgen de bladeren een donkerder en intenser effect. 

Je kunt de primula, asbloem en jasmijn ook per kamer een plekje geven. Zo is de primula een mooie toevoeging aan de baby- of kinderkamer, omdat het een van de eerste bloeiers van het jaar is. Deze plant staat dan ook voor begin, groei en hoop.

De asbloem is een echte beschermer, een fijne, donzige plant die de slaapkamer zo opfleurt. Door het groen met asgrijs komen de paarsblauwe, roodroze én tweekleurige bloemen mooi uit. Eentje die niet van tocht houdt, dus op deze manier is er ook het meeste plezier aan de officieel genaamd Senecio cruentus te beleven.

Jasmijn is perfect voor de badkamer, want deze tropische plant gedijt prima bij vocht en warmte. Daarnaast verspreid jasmijn een rustgevende en kalmerende geur; creëer zo je eigen spa in huis.

Meer informatie: Mooiwatplantendoen

Reacties