Tado Slimme Thermostaat Starterskit

tado° Slimme Thermostaten zijn door de Consumentenbond officieel bekroond als de beste in de categorieën Beste Koop en Best Getest. De gebruiksvriendelijke app, de uitgebreide opties en de hoge gebruikerstevredenheid werden met name uitgelicht. Ontdek in deze review wat onze tester er van vindt.

Getest door:

Even voorstellen...

Een slimme thermostaat stond nog op mijn lijstje om mezelf in te verdiepen. Omdat wij een oude CV ketel hebben kunnen niet alle slimme thermostaten hierop worden aangesloten. Bij het testen let ik er vooral op hoe de schema's werken en hoe de thermostaat reageert de omgeving. Vooral met het vele thuiswerken is een comfortabele temperatuur erg belangrijk.

Installatie (1)

Het toevoegen van de Tado aan ons netwerk ging erg simpel, je moet alleen wel een extra outlet op je router hebben om de internetbridge aan te sluiten. Aangezien wij een router hebben naast het modem kon hij daar ingeplugd worden. We dachten in het begin wel dat het een nadeel kan zijn dat deze boven staat. Ondanks de afstand en het beton wat ertussen zit heeft er sinds de installatie niet een keer een disconnectie plaatsgevonden. Ook bij stroomonderbrekingen wordt het signaal direct weer opgepakt.

Installatie (2)

De thermostaat komt met een app die makkelijk te installeren is, na het aanmaken van een account kon het installeren en instellen beginnen. De instructie was erg eenvoudig en de installatie verliep soepel. De app laat precies zien wat je moet doen afgestemd op de huidige situatie.

Handige functies

De thermostaat heeft diverse functies zoals een slim schema voor verwarmen van de verwarming en warm water, klimaatcomfort, geolocatie en houdt in de app bij hoe je energie hebt bespaard met het gebruik van deze functies. Na een maand krijg je in de app een overzicht wat je bespaard hebt.

Slim schema maken

De temperatuur in huis is met het gebruik van de Tado-thermostaat erg constant en aangenaam. Het was even zoeken met het slimme schema hoe die het beste afgesteld kon worden. Vooral ook de ondersteuning van warm water was even een verrassing. Als je die niet goed afstelt dan sta je onder de koude douche. En dat wil je natuurlijk niet. Maar dat is uiteindelijk eenvoudig aan te passen in de app.

App houdt alles bij

De app houdt op basis van je activiteit en je locatie bij hoe hij het beste kan verwarmen en hoe de luchtkwaliteit van de ruimte is. Zodra er ergens een raam open staat krijg je een melding voor een open-raam-detectie en de vraag of je de verwarming uit wil zetten. Als je gebruikmaakt van de auto-assist (die je voor 2,99 per maand kan aanschaffen) wordt dit automatisch gedaan. Hier hebben we een proefabonnement opgenomen, tot nu toe lijkt dit echt een ideale aanvulling.

Conclusie

Echt een heel fijn apparaat. Supereenvoudig te installeren en in gebruik. Ook een overzichtelijke app. Je kunt hem ook toevoegen aan je Google Home en met je Assistent bedienen. Dit hebben we echter nog niet geprobeerd. Na een paar weken kun je in de app bij Energiebesparingen al kijken wat je besparing is (en daar is het uiteindelijk om te doen). Wij hadden gelijk al 2,5% bespaard (volgens de app). Nu is dit natuurlijk redelijk abstract, maar ik geloof echt dat we hier flink mee kunnen besparen. Bovendien ziet de thermostaat ook erg mooi uit. Ik ben erg tevreden!

Reacties