Foto: 2016/job-rapido.jpg

Werk vinden in de woonbranche?

Vijf onmisbare tips!

Wie interesse heeft in de woonbranche en ambitie heeft in deze business kan hiervoor op zoek gaan naar geschikte vacatures, bijvoorbeeld via Jobrapido.com. Maar hoe pak je dit aan? Hoe vind je de ideale job voor jou in deze interessante sector?

Social Media

Profileer je op social media. Een werkgever gaat op zoek naar jouw naam en kan misschien wel op jouw social mediapagina’s terechtkomen. Je kunt dit zeer strategisch en in je voordeel gaan gebruiken. Deel je bijvoorbeeld via Facebook of Twitter af en toe een artikel dat van toepassing is op de woonbranche? Of pin je foto's op Pinterest van interieurs, mooie gebouwen, speciale architectuur... Je sociale mediapagina’s vertellen veel over je, gebruik ze om je vakkennis en interesse in de verf te zetten. Een nieuwe werkgever ziet graag dat zijn toekomstige medewerker gepassioneerd is door het onderwerp waarin hij tewerkgesteld wilt worden. Maak hier dan absoluut gebruik van. Beschouw je sociale mediapagina vanaf nu als visitekaartje!

Volg workshops

Workshops volgen heeft een driedubbel voordeel. Enerzijds kun je via dit soort cursussen heel wat bijleren over de woonbranche. Als je heel erg geboeid bent door een onderwerp, dan is geen workshop of opleiding je te veel, een ruime kennis geeft je een grote voorsprong bij sollicitaties! 

Daarnaast staan workshops en opleidingen goed op je cv. Je toont hier wederom je interesse in het vak en het feit dat je bereid bent om je er tijdens je vrije tijd nog verder in te verdiepen komt zeer positief over naar een toekomstige werkgever. 

Ten derde mag je niet vergeten dat heel veel workshops reeds worden gegeven door mensen die in het vak staan. Zo bouw je het juiste netwerk op, misschien zit je toekomstige collega wel naast je, of kreeg je net les van iemand die nog op zoek is naar een geschikte medewerker. Benut deze opportuniteiten om je relaties binnen de woonbranche te versterken en het juiste netwerk op te bouwen.

Lees regelmatig vacatures

Vacatures zoeken is natuurlijk erg handig als je op zoek bent naar een baan. Een job komt meestal niet zomaar aangevlogen! Als je regelmatig vacatures opzoekt dan wordt ook jouw visie op de woonbranche gevormd. Je zult ontdekken wat voor profielen er worden gezocht en wat voor type jobaanbiedingen er zijn. Zo kun je voor jezelf gerichter gaan zoeken en bepalen welke richting je graag uit wilt binnen deze sector.

Bezoek vakbeurzen

Net zoals de workshops volgen is het bezoeken van vakbeurzen zeker de moeite waard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vt wonen&design beurs. Je leert de sector beter kennen met al zijn facetten en mogelijkheden. Durf ook iemand aanspreken! De standhouders op een beurs zijn daar om jouw vragen te beantwoorden. Ze zijn daar om hun firma te promoten, zij het nu aan klanten, leveranciers of misschien zelfs toekomstige medewerkers. Het is voor jou ook meteen een manier om je te profileren. Het bezoeken van dit soort beurzen geeft een positieve indruk én verruimt je kennis.

Zoek een vrijwillige stageplaats

Deze laatste tip is zeer efficiënt, maar is niet voor iedereen altijd mogelijk wegens tijdsgebrek. Maar als je af en toe wat tijd kunt vrijmaken, zoek dan naar een vrijwillige stageplaats. Ken je iemand die werkt in de woonbranche en een job doet die jij wel interessant vindt? Vraag dan als je eens een dagje kunt meevolgen! Zo leer je meteen als de job voor jou is weggelegd en kun je bij een sollicitatiegesprek reeds wat praktische kennis aantonen.

Aan de slag

Als je er echt op gebrand bent om in de woonbranche aan de slag te gaan, neem dan bovenstaande tips in acht! Toon interesse en wees bereid om steeds meer bij te leren. Ga op zoek naar de juiste mensen en durf jezelf te profileren. Met bovenstaande tips heb je gegarandeerd een grotere kans op succes!

Reacties