Foto: 000Sandra/opvallende kerstversiering-feestdagen-decoratie-woonaccessoires.jpg

Versier je huis met kerst: opvallende tips

Buitengewone kerstversiering voor een wonderlijke wintersfeer in je woning.

Guido van Loon

De decembermaand is een gezellige tijd, waarin je veel tijd besteedt aan het versieren van je huis. Bij kerstversiering denk je misschien meteen aan kerstbomen, -ballen en kaarsjes, maar er zijn genoeg gekke ideeën om het even anders te doen dan anders. Wonen.nl geeft je een aantal bijzondere voorbeelden waarmee je je huis in kerstfeer kunt brengen deze dagen. Liever een traditionele vorm van versiering? Laat je dan gewoon verrassen door deze grappige en soms ook slimme ideetjes.

Een kerststal, maar dan anders

A di Alessi kerstballen vormen een kerststal.

Wil je eens een andere kerststal? Gewoon is ook maar zo gewoon. Deze kerststal is bedoeld om je kerstboom op te fleuren! Hang de ballen van Alessi in je boom en het geboorteverhaal van Jezus speelt zich af in jouw kerstboom.

Knus kattenkussen

The Aim Store: kattenkussen kerst.

Ook je huisdieren mogen niet vergeten worden met de feestdagen. Katten zijn dol op verstoppen en kruipen graag weg in warme, donkere plekjes. Breng ook jouw kat in de feeststemming met dit kattenkussen van The Aim Store in de vorm van een kerstmuts. Ho-ho-ho!

Vergeet je tuin niet!

Klingel: boomdecoratie sneeuwpop.

In de categorie buitenversiering vonden we deze boomdecoratie van Klingel. Prik de losse onderdelen in de boomstam en je maakt van je boom een sneeuwpop. Zo krijg je de wintersfeer ook in je tuin.

Glas of lamp?

Icadeau: wijnglas lampenkappen.

Kaarsen en waxinelichtjes zijn altijd goed voor een gezellige sfeer in huis. Maar deze kun je ook op een andere manier gebruiken! Pak een aantal wijnglazen, leg er waxinelichtjes in en steek deze aan. Met deze lampenkapjes van Icadeau erop heb je gemakkelijk een paar kleine, knusse lampjes in huis.

Oh dennenboom!

Timbatree: kerstboom van hout.

Wil je een kerstboom, maar dan een beetje anders dan anders? Je kunt op verschillende manieren creatief zijn zonder Nordmann of kunstboom. Met wandstickers kun je op geheel eigen wijze je kerstboom creëren, maar wat dacht je van deze moderne, houten boom van Timbatree?

Kerstkussen

Zazzle: kerstkussen.

Kussens zijn een makkelijke manier om een andere uitstraling te geven aan je woonkamer. Ook met de feestdagen kun je met kussenhoezen van rood katoen, of groen satijn een feestelijk tintje geven aan je woning. Niet gedurfd genoeg? Haal dan de wintersfeer in huis met dit vrolijke kussen van Zazzle.

Kerstcadeautje

Buxus in de vorm van een kerstcadeau.

Maak van je buxus een gezellige verrassing! Snoei hem in een vierkante vorm en hang hem vol met lampjes. Strik er omheen en klaar: je hebt kerstcadeautjes in je tuin. Altijd gezellig als je uit het raam naar buiten kijkt.

Een kunstzinnig kerstverhaal

Say It On The Wall: kerststal uitgebeeld in vinyl stickers.

Met deze stickers van Say It On The Wall maak je gemakkelijk een gezellig kerststalletje. Plak ze bijvoorbeeld op blokken van glas met een lichtje erachter. Die kun je overal neerzetten en met het licht geeft het een bijzonder effect in je woonkamer.

Bijzondere boom

IKEA: kerstboom op doek.

Geen ruimte in huis voor een kerstboom? IKEA heeft een bijzondere oplossing. Wat dacht je van dit wanddoek? Zo is er in een klein appartement toch ruimte voor een mooie, grote kerstboom. Versier hem zoals je zelf wilt en geniet van de kerstsfeer in huis.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties