6x de leukste kerstverlichting voor buiten

De donkere maanden staan weer voor de deur en wat is er dan leuker om je tuin op te vrolijken met gezellige en sfeervolle kerstverlichting?

Guido van Loon 10 December 2021

Op het gebied van kerstverlichting heb je veel keuze: wat past er het beste in jouw tuin? Om je alvast wat inspiratie te geven voor de feestdagen lees je in dit artikel de mogelijkheden die je hebt wanneer het aankomt op de leukste kerstverlichting!

1. Lichtsnoer

Met een lichtsnoer met lampjes kun je ontzettend veel kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld de gevels van je woning, garage of schuur mee versieren, maar je kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld de schutting of de mooiste boom in je tuin mee te versieren. Denk je erover om een lichtsnoer aan te schaffen? Schat dan van tevoren in hoeveel meter je nodig hebt, zodat je niet te kort komt.

2. Netverlichting

Wanneer je bepaalde struiken of hagen in je tuin wil voorzien van kerstverlichting kun je ervoor kiezen om netverlichting te kopen. Deze vorm van verlichting ziet eruit als een net, waardoor je gemakkelijk een groot oppervlak kunt voorzien van lampjes. Naast een struik of haag zou je ook (een deel van) je schutting of een muur kunnen verlichten.

3. Draadverlichting

Ben je op zoek naar verlichting om wat kleinere objecten te verlichten? Dan kan draadverlichting een goede oplossing zijn. Bij draadverlichting gaat het om kerstversiering op batterij en heb je een draad met daaraan allemaal kleine lampjes. Op die manier kun je kerststukjes, een vaas of bloempot makkelijk voorzien van sprookjesachtige verlichting. Let bij de aanschaf wel goed op of je te maken hebt met draadverlichting voor buiten of voor binnen.

4. Kaars- en vlamverlichting

Soms wil je gewoon het gevoel van echte kaarsjes in je tuin; dit is makkelijk te creëren door voor kaars- of vlamverlichting te gaan. Deze verlichting is zo vormgegeven dat het lijkt alsof het om echte kaarsjes of vlammetjes gaat. Deze lampjes hebben dan vaak ook een warme kleur en zijn perfect om bijvoorbeeld een (mini) kerstboom of raamgevel te decoreren.

5. Clusterverlichting

Wil je echt een indrukwekkende kerstverlichting in je tuin aanbrengen dan kun je kiezen voor clusterverlichting. Doordat de lampjes in clusters aan het snoer zijn bevestigd geeft deze vorm van verlichting veel licht en is het dus geschikt voor grote oppervlakken, zoals een grote boom of lange schutting. Clusterverlichting is vaak in verschillende kleurtemperaturen te verkrijgen, zodat je zelf kunt bepalen hoe fel de lampjes zijn.

6. IJspegelverlichting

Creëer het ultieme winterse gevoel door voor ijspegelverlichting te kiezen. In dit geval hebben de lampjes de vorm van ijspegels die naast elkaar hangen op verschillende hoogtes; hierdoor ontstaat het idee van verlichte ijspegels. Dit is dus een vorm van verlichting die erg speels, maar ook heel sfeervol is. Laat die kerstdagen maar komen!

Reacties