Foto: 2018-03/Nest slimme thermostaat.jpg

Met deze vijf manieren haal je de lente in huis

Lente staat gelijk aan nieuw leven. Dat maakt het tot de ideale periode voor een opfrisbeurt - ook van je huis!

Stroop de mouwen op en geef ook de plekjes die je al jaren negeert een fris nieuw gevoel. Kate Watson-Smyth, één van de meest invloedrijke interieurexperts van Engeland, vertelt hoe.

1) Denk aan de details

Deur- en lichtknoppen zijn vaak het laatste waar we aan denken: liever concentreren we ons op grotere zaken als het meubilair. Toch zorgt een stijlvolle schakelaar voor een ander gevoel wanneer je een kamer betreedt: mensen onthouden namelijk wat ze aanraken. Vervang daarom je plastic knoppen door roestvrijstaal of zelfs keramiek.

2) Zoek de kabels uit

Het papierloze kantoor wordt op steeds meer plekken kantoor. Het snoerloze huis blijft nog een beetje achter – helaas! Maar tot het zover is, kun je wel iets doen aan de snoerentroep. Ontwar kabels, bind ze samen of installeer kabelgootjes. Dat voelt klein, maar zorgt voor een enorm opgeruimd gevoel. En het is nog veiliger ook!

3) Pas vloerkleden en gordijnen op het seizoen aan

Als je erover nadenkt, is het gek dat we wel onze kleding op het seizoen aanpassen, maar onze woning niet. Laten we het voorbeeld van de Denen en Finnen volgen, en de stoffen in huis nu het warmer wordt, omruilen. Vervang stevige wollen en vilten kussenslopen door licht katoen en linnen, leg een lichtgekleurd vloerkleed neer en hang – indien mogelijk – dunnere gordijnen op. Bewaar de winterset. Zie het als kerstversiering: die koop je ook niet ieder jaar opnieuw!

4) Ga groen

Recycling is belangrijk, maar zorg ook letterlijk voor groen in huis! De dagen worden langer en lichter, dus het is de hoogste tijd voor kamerplanten. Ook als je geen groene vingers hebt, want de nepvarianten worden steeds moeilijker van echt te onderscheiden. Groen zorgt voor sfeer in huis – laat de lente maar komen!

5) Vervang de doornen in je oog door stijlvolle alternatieven

Er zijn veel apparaten die het leven eenvoudiger maken, maar snel verouderen. Nu is het moment om te eindelijk eens aan te pakken. Die lelijke witgrijze thermostaat? Vervang hem door een stijlvoller alternatief, zoals de Nest Learning Thermostat. Die ziet er met verschillende kleuropties niet alleen mooi uit, maar springt ook zuiniger om met energie. Hetzelfde geldt voor een rookmelder: dat hoeft allang niet meer een plastic doos aan je plafond te zijn. De stijlvolle Nest Protect detecteert niet alleen rook maar ook CO2, en licht enkel op als je langsloopt.

Reacties