Netatmo Slimme Weerstation:

dé perfecte partner voor het verzorgen van je kamerplanten

05 April 2019

Kamerplanten hebben een plek in ons huis verdiend door hun vele goede eigenschappen of gewoon omdat ze een vleugje groen toevoegen. Groot of klein; elke plant heeft speciale zorg nodig. Met het Slimme Weerstation van Netatmo is het nog nooit zo makkelijk geweest om jouw kamerplanten gezond te houden!

Beheers de elementen

Luchtvochtigheid, temperatuur en licht spelen allemaal een rol bij het verzorgen van je kamerplanten. Perfecte beheersing van die elementen is dus van groot belang. Het Slimme Weerstation van Netatmo met zijn slimme binnenmodules meet het binnenklimaat, zoals de temperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2-niveau, en is de beste partner voor plantenliefhebbers.

Besteed aandacht aan de luchtvochtigheid

Om planten gezond te houden zonder je eigen gezondheid in gevaar te brengen is een vochtgehalte 40% en 60% ideaal[1]. In een te droge omgeving verdorren planten vroegtijdig. Dat kan het geval zijn in de winter, wanneer de verwarming aan staat, of als het warm is in de zomer. Met de slimme binnenmodule controleer je de luchtvochtigheid in de kamer in realtime. Als de vochtigheidsgraad te laag is, krijg je een waarschuwing zodat je het probleem snel kan oplossen door bijvoorbeeld een glas water in de kamer te zetten.

Behoud een aangename binnentemperatuur

Planten zijn gevoelig voor temperatuur en kunnen daarom last hebben van te warme lucht. Houd je planten daarom uit de buurt van de verwarming. Sommige planten kunnen temperatuurveranderingen aan, maar anderen hebben juist een stabiele temperatuur gedurende de dag nodig. Met de binnenmodule van het Slimme Weerstation pas je thuis de temperatuur gemakkelijk aan om een gezonde leefomgeving voor de kamerplanten te creëren.

Prijs en beschikbaarheid

Het Slimme Weerstation van Netatmo kost €169,99, de Slimme Regenmeter €69,99, en de Slimme Windmeter €99,99. De producten zijn te koop via de website van Netatmo, Coolblue, Bol.com, 50Five, BCC, MSH NL en Smixs.

De Netatmo weerapp is gratis en compatibel met iPhones vanaf iOS 9 en Android smartphones vanaf 4.2. De Netatmo webapplicatie is verkrijgbaar voor Mac en PC.

Wil je het Netatmo Slimme Weerstation testen om te zien wat het doet voor jouw kamerplanten? Dan sturen we er graag een op!

Reacties