Netatmo Healthy Home Coach

De Healthy Home Coach van Netatmo helpt je inzichtelijk te maken hoe gezond (of ongezond) jouw binnenklimaat is. Hij meet met vier sensoren de luchtkwaliteit, de luchtvochtigheid, het geluidsniveau en de temperatuur in een ruimte. Het apparaat wordt gekoppeld met de bijbehorende app, deze geeft bovendien waarschuwingen wanneer dat nodig is.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben Guido. Omdat ik net verhuisd ben en het binnenklimaat in mijn nieuwe woning nog moet leren kennen, vind ik het leuk de Healthy Home Coach te testen. Zo krijg ik een idee van het binnenklimaat in mijn woning en wat ik eventueel moet doen om dit te verbeteren. Ik hoop dat jullie wat aan mijn review hebben!

Klein maar fijn

De Healthy Home Coach wordt geleverd in een relatief kleine doos. Het apparaat zelf ziet er stevig uit (en ook nog eens mooi). Het oogt dus allemaal.

Eenvoudig in gebruik

In de kleine doos zit ook een kleine gebruiksaanwijzing. Dat kan dus bijna niet ingewikkeld zijn, is de eerste gedachte. En dat klopt gelukkig ook, je downloadt de app, stopt de stekker in het stopcontact en hij gaat gelijk koppelen. Plug and play dus. Vervolgens krijg je in je app overzichtelijk de informatie gepresenteerd die je hebben wilt: de temperatuur, de luchtvochtigheid, de luchtkwaliteit en het geluidsniveau. In een grafiek kun je verder de historie terugvinden van de vier metingen. Daarnaast verschijnt er een algemene beoordeling van de kwaliteit in de kamer. Zo kun je dit met elkaar vergelijken. Er wordt in je app ook duidelijk aangegeven of een waarde goed of niet is. Jammer vind ik dat je in de app verder geen tips krijgt hoe je de kwaliteit van een meting kunt verbeteren. Na een paar weken testen merk ik overigens dat ik er minder mee bezig ben. Dat kan natuurlijk aan mij liggen, maar waar ik in eerste instantie vaak op de app keek, merk ik dat naar mate het binnenklimaat stabiel blijft, de interesse hiervoor ook wat afneemt. Wellicht is een weerstation (in ieder geval voor mij) interessanter, aangezien je hier vaker 'nieuwe' data (binnen- en buitentemperatuur) van krijgt. Handig is wel dat je het apparaat eenvoudig kunt uitbreiden met meerdere apparaten, bijvoorbeeld voor in andere ruimtes in huis.

Strakke omgeving

De Healthy Home Coach heeft een strak design en staat dus mooi in je woonkamer, slaapkamer of kantoor. De bediening is supereenvoudig, bovenop zit een knop om een meting te forceren. Meer hoef je op het apparaat zelf niet te doen. De app is verder erg overzichtelijk. De prijs voor de Healthy Home Coach ligt rond de 100 euro. Dat vind ik niet goedkoop, ik kan me vooral voorstellen dat je hem aanschaft/nodig hebt als je in een ouder huis woont en echt merkt dat je iets aan je binnenklimaat moet doen. Dan is het superhandig dat je direct een beeld hiervan krijgt.

Prijs

0

Conclusie

De Healthy Home Coach is een handig apparaat, dat makkelijk te installeren is en een duidelijk overzicht van de metingen geeft. Fijn is dat je ook de historie kunt terugkijken. Wel vind ik de informatie uiteindelijk wat summier, zelf zou ik liever uitgebreider informatie krijgen zoals buitentemperatuur en dergelijke. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een weerstation, maar dat neemt niet weg dat de Healthy Home Coach een handig apparaatje is.

.....
Reacties