Netatmo Slim Weerstation

Het Netatmo Slim Weerstation is het eerste persoonlijke weerstation met luchtkwaliteitsensoren. Het weerstation meet de binnen -en buitentemperatuur, de CO² concentratie, geluidsvervuiling en luchtvochtigheid. Zo waarschuwt het apparaat je als het bijvoorbeeld tijd is om een raam open te zetten. Het apparaat sluit je aan via een app op je telefoon. Daarn

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Peter! Ik woon in Heemskerk en test enkele weken het Netatmo weerstation voor WONEN.nl. Hij hangt in mijn tuin en meet dagelijks van alles op. Ik heb inmiddels het product zo goed leren kennen, dat ik mijn mening graag met je deel.

Eerste indruk

Het product zit verpakt in een kartonnen verpakking. Op het eerste gezicht ziet hij er kwalitatief erg goed uit. Het product ziet er strak uit en bevat geen knoppen. Je regelt alles namelijk via een app op je telefoon. Ik heb geen gebruik gemaakt van de handleiding, gezien een vriend van mij hem al eens eerder had gebruikt. Hierdoor wist ik hoe ik het apparaat aan de praat kreeg. Het apparaat begint met meten, zodra je het via een app koppelt aan je telefoon. Dit ging heel gemakkelijk. De installatie van het product beschouw ik dan ook als eenvoudig.

Het gebruiken van het product

Wat fijn is aan dit weerstation, is dat het alles automatisch voor je doet. Je hoeft hem alleen neer te zetten en hij begint direct zijn werk te doen. Ik kijk dagelijks op de app om te zien hoeveel graden het is in mijn omgeving. Ook kun je in de app bekijken wie nog meer het weerstation aan heeft staan in Nederland. Dit is wel een leuke functie, gezien je hierdoor de weerstemperaturen door heel Nederland ziet. Overigens kan je dit alleen zien bij gebruikers die hier toestemming voor hebben gegeven.

Het opvangen van geluid

Naast het meten van de temperatuur en neerslag, vangt het weerstation ook geluid op. Ik heb het weerstation dan ook een tijdje binnen neergezet. In de app kun je aangeven na hoeveel decibel je een melding wilt krijgen op je telefoon. Ik zou het zelf handig vinden als ik kan instellen dat hij alleen alarm geeft in de nacht. Helaas is dit niet mogelijk. Alle functies die het weerstation heeft kun je puur aan- en uitzetten en hier en daar aanpassen, zoals het aantal decibel voor geluid. Ik had graag gezien dat je ook nog een tijd kon invoeren, zodat de geluidsfunctie ook meteen een veiligheidsfunctie wordt.

Het is een echt hebbedingetje

Het meten van weersfactoren is leuk, maar ik zou het product niet missen als ik hem niet meer had. Daarnaast betaal je er ook best wat geld voor. Ik vind de prijs overigens wel terecht, omdat het een luxe apparaat is die goed in elkaar steekt. Maar het is geen product die je echt nodig hebt. Voor de weersverwachtingen kun je natuurlijk ook gewoon bij Buienradar terecht.

Conclusie

Ik vind het een luxe apparaat met een goede, overzichtelijke app die alle meetresultaten laat zien. Ik merk dat ik vaak in de app kijk en veel gebruik maak van de diensten van het weerstation. Het is een leuk apparaat als je het weer en de metingen hiervan interessant vindt. Dan houd ik je absoluut niet tegen om dit apparaat aan te schaffen, ondanks de redelijk hoge prijs. Maar het is geen product waarvan ik vind dat je hem echt nodig hebt. Zoals ik al eerder zei, het is een echt leuk hebbedingetje.

Reacties