Foto: droogbloemen-interieur-1

Je woning opfleuren met droogbloemen? Dit zijn de mogelijkheden

Gedroogde bloemen doen ons vaak denken aan onze en oma’s en tantes die ze in de jaren zeventig steevast in huis hadden.

Guido van Loon

Vaak werden ze een beetje fantasieloos in een ouderwetse vaas gestoken en bij de voordeur of op een dressoir neergezet. Daar kwamen ze dan ook nooit meer vandaan. Dit enigszins stoffige imago heeft de laatste jaren een frisse make-over gehad. Droogbloemen beleven een revival in moderne interieurs. Vooral in combinatie met grote glazen stolpen en kleurrijke retro vazen duiken ze steeds vaker weer op. En terecht! Droogbloemen zijn hip & happening. Bovendien kun je veel meer meedoen dan ze in een vaas zetten. Je kunt er bijvoorbeeld een minimalistische krans mee maken. Hoeft ook niet rond te zijn hé. Waarom niet een golf van droogbloemen tegen een spierwitte muur? Of een bloemstuk van droogbloemen in de vorm van een bloem? Maar je kunt er ook een raampje mee omlijsten of een strook langs het plafond mee maken. Er zijn nog wat verschillende soorten droogbloemen om uit te kiezen. Denk aan graansoorten, kruiden, palmbladeren, katoentakken, bloemen zoals rozen en pampas pluimen in allerlei kleuren. Bovendien hoef je ze niet steeds te vervangen omdat ze niet verwelken. In dit artikel vertellen de droogbloemexperts van Flowerfeast je precies hoe je met droogbloemen je woning opfleurt.

Laat je creativiteit niet opdrogen!

Het zit een beetje in ons systeem dat bloemen altijd in een vaas moeten staan. Met droogbloemen mag je dat idee gelukkig loslaten! We kennen allemaal de bloemstukjes die we maakten door droogbloemen in groene oase te steken. Vooral rond de kerst veranderen op veel scholen blokken oase in gezellige kerststukjes. Natuurlijk is er niks mis met deze methode, maar neem voor de verandering een stuk klei en boetseer er bijvoorbeeld een hand van en steek daar droogbloemen in zodat het lijkt alsof de hand de bloemen vasthoudt. Of neem een stuk ijzerdraad en vorm die tot een vorm waarna je er droogbloemen invlecht tot je een bijzondere bloemenkrans hebt. Of zoek een roestig stuk hoekstaal en boor er gaten in waarin je droogbloemen zet. Kortom, laat je creativiteit bloeien en maak iets bijzonders van je droogbloemen!

Een boeket om in te lijsten

Een hele klassieke manier om iets bijzonders te doen met droogbloemen is ze inlijsten. Maar ook hier zitten we natuurlijk niet vast aan standaard droogbloem en oubollige lijstjes. Een hele leuke manier om iets aparts te doen met ingelijste droogbloemen is om ze te verdelen over verschillende lijsten. Hiervoor neem je een boeket of enkele droogbloem die je in delen opknipt. Dus bladeren, steel, takken, bloem. Daarna lijst je alle losse bloemdelen in en maak je een compositie aan de muur zodat de bloem of het boeket weer een geheel wordt. Laat een stukje muur vrij tussen de lijstjes voor een kunstzinnig effect.

Reacties